Επιτέλους: Ο Δήμος Πάτρας υπέγραψε συνεργασία με κτηνίατρο για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Νέα σύμβαση με κτηνίατρο της Πάτρας, για την περίθαλψη, στείρωση και τσιπάρισμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνήψε χθες ο Δήμος Πατρέων. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομίας (Μαιζώνος 147, 2ος όροφος, τηλ. 2613610396).

Θυμίζουμε ότι το Μάρτιο του 2018 πραγματοποιήθηκε το πρώτο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων στην πόλη μας, όπως επίσης και στειρώσεις από το Δήμο και τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Συνολικά πάνω από 200 ζώα στειρώθηκαν, σημάνθηκαν και εμβολιάστηκαν.

Ταυτόχρονα ο Δήμος προμηθεύει στα φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας τροφή για τα ζώα, ώστε να στηριχθεί η προσπάθεια που κάνουν.

Παράλληλα, το δίμηνο Δεκεμβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2019, υλοποιήθηκε καμπάνια του Δήμου που αφορά τα αδέσποτα, την υιοθεσία τους, τη στείρωσή τους, αλλά και το πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι απέναντι στα ζώα, για να μην υπάρχουν αδέσποτα

Στην πόλη μας λειτουργούσε για χρόνια ο Σταθμός της Μέριμνας των Ζώων στο Πανεπιστήμιο ο οποίος έκλεισε το 2015 με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο Δήμος διεκδίκησε να του παραχωρηθεί ο χώρος, καθώς είναι ο πλέον κατάλληλος για να στεγάσει μία μόνιμη δομή του Δήμου για τα αδέσποτα, με το κόστος συντήρησης και λειτουργίας να βαραίνουν το Δήμο. Οι απαντήσεις του Πανεπιστημίου στα επανειλημμένα αιτήματά μας ήταν αρνητικές.

Οι υπηρεσίες του Δήμου αναζητούν ήδη κατάλληλο χώρο που να πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατασκευή Δημοτικού Κτηνιατρείου, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2019.

Είναι γνωστό ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων πέρασε από τις κυβερνήσεις στους Δήμους χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση και προσωπικό. Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση επαρκή χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κτηνιάτρων, διοικητικών υπαλλήλων, φυλάκων κ.α.), ώστε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς να έχουν την περίθαλψη που χρειάζονται για να έχουν αξιοπρεπείς όρους ευζωίας.

http://pelop.gr/default.aspx?page=home

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο