Κέρκυρα: 33 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5300 ευρώ στον άντρα που πυροβόλησε τη σκυλίτσα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Κέρκυρα: 33 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 5300 χρηματικό πρόστιμο που διπλασιάζεται αυτόματα είναι η απόφαση του δικαστηρίου για το περιστατικό στις 15/5/19 πυροβολισμου σκύλου από τον ιδιοκτήτη του στην περιοχή Πέραμα Αγία Κυριακή Κέρκυρας.

Ο 70χρονος, ο οποίος μένει μόνος του και στο σπίτι του βρέθηκαν νεκρά ζώα, πυροβόλησε πριν από λίγες μέρες τη σκυλίτσα του με κυνηγετική καραμπίνα. Το ζώο έτρεξε να κρυφτεί σε θάμνους, όπου το βρήκαν εθελοντές του Ζωοφιλικού Σωματείου “Κιβωτός Κέρκυρας” και το περιέθαλψαν.

Δυστυχώς μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο σε άσχημη κατάσταση, καθώς σώμα του ήταν γεμάτο σκάγια.

Η ανακοίνωση της “Κιβωτού” για την πορεία της υγείας του είναι η εξής:

“Μεταφέρθηκε σήμερα σε σπίτι φιλοξενίας της εθελόντριας Κάτια Ιωνά η σκυλίτσα που πυροβολήθηκε στις 15/5/19 στην περιοχή Πέραμα Αγία Κυριακή Κέρκυρας. Τα πίσω άκρα είναι τελείως ακίνητα?. Σύμφωνα με τις υποδείξεις της γιατρού η Κάτια της κάνει κάποιες κινήσεις στα πόδια, αν και φαίνεται δύσκολο να παρουσιαστεί κάποια βελτίωση. Θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη την εβδομάδα που θα κάνει μαγνητική. Θέλουμε να ελπίζουμε στο καλύτερο. Την ονομάσαμε Αγάπη, γιατί τα μάτια της και η ψυχή της παρόλα όσα πέρασε μόνο αγάπη έχουν να δώσουν ❣”

Εμείς θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην κυρία που είδε το περιστατικό και δεν φοβήθηκε να το καταγγείλει στην αστυνομία. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές της “Κιβωτού” και προσωπικά στην αντιπρόεδρο και υπεύθυνη για τις καταγγελίες, Τζώρα Στάμη. Μπράβο επίσης στην κ. Κάτια Ιωνά που φιλοξενεί την Αγάπη προσωρινά.

Τέλος ευχόμαστε στην υπέροχη αυτή σκυλίτσα να πάει καλά και να περπατήσει ξανά. Της αξίζει άλλωστε μια δεύτερη ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο