Καλαμπάκα: Εξαφάνισαν 4 από τα έγκλειστα σκυλιά που βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες στα νέα σφαγεία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τέσσερα σκυλάκια από αυτά που έχουν κλείσει παράνομα στους άθλιους χώρους των Νέων Σφαγείων ο δήμος Καλαμπάκας και Πρόεδρος της Φιλοζωικής “Η Στέγη” Χρήστος Κτενάς δεν βρέθηκαν σήμερα μετά επίσκεψη που έγινε από τις εθελόντριες, την κυρία Ευαγγελία Πλιάτσικα και την κυρία Ελένη Μαργαρίτη, η οποία έχει υποβάλει από τις 9 Μαϊου μήνυση κατά παντός υπευθύνου όταν εντόπισε τον άθλιο αυτό χώρο όπου είχαν στοιβάξει αδέσποτα που ζούσαν άρρωστα και σε άθλιες συνθήκες.

Η κυρία Μαργαρίτη μετά από επίσκεψη στο Δημαρχείο μίλησε με τον αντιδήμαρχο κύριο Γιαννούλα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε την κατάσταση των ζώων, επεσήμανε όμως ότι το συγκεκριμένο χώρο τον έχει οικειοποιηθεί ο κύριος Κτενάς, ο οποίος κρατάει χωρίς λόγο τα ζώα μέσα και χωρίς να υπάρχει κάποια τέτοια συμφωνία με το Δήμο. Εμείς εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε στο Δήμο ότι δική του ευθύνη είναι να βρίσκει νόμιμους χώρους για τα ζώα, να μην τα κρατάει χωρίς λόγο έγκλειστα και να ελέγχει τον άνθρωπο που έχει βάλει για να τα φροντίζει. 

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννούλας συμφώνησε να στείλει υπαλλήλους του Δήμου και μαζί με την κυρία Μαργαρίτη να καθαρίσουν το χώρο και να καταγραφούν τα ζώα, να τους παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στη συνέχεια να αναζητηθούν φιλοξενίες και υιοθεσίες ώστε να φύγουν το συντομότερο από εκεί.

Για άλλη μια φορά το λέμε. Ο χώρος αυτός είναι ακατάλληλος για να ζούνε μέσα χωρίς λόγο σκυλάκια που πρέπει να επανενταχθούν. Μερικά μάλιστα έχουν δερματικά και είναι πολύ πιθανό να έχουν κολλήσει και τα άλλα. Αυτό συνιστά κακοποίηση, κάτι που σίγουρα γνωρίζουν και οι δυο πλευρές, Δήμος και κ. Κτενάς. Ο Δήμος γιατί παράνομα κρατούσε εκεί σκυλιά. Επίσης δεν έλεγχε τι γίνεται εκεί μέσα. Από την άλλη ο κύριος Κτενάς ως πρόεδρος φιλοζωικής δεν θα έπρεπε να δεχτεί αυτήν την κακοποίηση των ζώων και θα έπρεπε να βγει να το καταγγείλει. Αυτός είναι ο βασικός ρόλος μιας Φιλοζωικής. Και επίσης η φιλοζωική αυτή δεν έχει άλλα άτομα; Γιατί δεν έχουν πάρει θέση; Επίσης το γεγονός ότι ο κ. Κτενάς αρνείται να μας πει την άποψή του, είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε. Όταν έχεις δίκιο, βγαίνεις να το πεις. Εμείς τον διαβεβαιώσαμε ότι οποιαδήποτε δήλωση και αν κάνει, εμείς θα τη δημοσιεύσουμε.

Τ0  petpet.news   επικοινώνησε λοιπόν χτες μαζί του για να ζητήσει την άποψή του για όλα αυτά, ο οποίος απάντησε ότι δεν θέλει να μιλήσει επειδή δεν τον είχαμε πάρει νωρίτερα τηλέφωνο. Του ζητήσαμε να πει αν το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε δεν ισχύει και αν είναι αλλιώς τα πράγματα αλλά δεν θέλησε να απαντήσει σε καμιά από τις ερωτήσεις που του κάναμε ούτε να βγει δημόσια να μιλήσει. Η μεταξύ μας συνομιλία είναι καταγεγραμμένη. Όπως καταγεγραμμένα είναι και αυτά που είπε για το Δήμο, καθώς του έριξε όλες τις ευθύνες μιλώντας για εκμετάλλευση προς το πρόσωπό του. Του κάναμε γνωστή την απόφαση του Δήμου να καθαριστεί ο χώρος και να προωθήσουμε τα ζώα για υιοθεσίες και του ζητήσαμε αν θέλει να βοηθήσει και αυτός που τον ξέρει καλύτερα το χώρο. Δεν δέχτηκε.

Στο τέλος της κουβέντας του επιστήσαμε την προσοχή στο να μην πάει στο χώρο και πάρει τα σκυλιά για να τα πάει αλλού καθώς όλα τα σκυλιά είναι πλέον καταγεγραμμένα. Μας απάντησε ότι δεν εξαφανίζει ζώα αυτός.

Και όμως σήμερα λείπουν 4 ζώα

Δυστυχώς οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν. Στα Νέα Σφαγεία πήγαν σήμερα το πρωί για να ελέγξουν την κατάσταση, όπως είχαν συμφωνήσει με το Δήμο, η κυρία Ελένη Μαργαρίτη και η κυρία Ευαγγελία Πλιάτσικα και διαπίστωσαν ότι έλειπαν 4 από αυτά τα σκυλιά. Κάποιος είχε πάει και πήρε τα ζώα αυτά και από τότε αγνοείται η τύχη τους.

Ένας επίσης λόγος για την επίσκεψη των εθελοντριών στο σημείο αυτό είναι κάτι σχόλια του κ. Κτενά ότι πρόκειται να πάει να πάρει κάποια ζώα, παρά το ότι εμείς του είχαμε συστήσει να μην κάνει κάτι τέτοιο. Αυτά τα σχόλια είχαν ανησυχήσει την κυρία Μαργαρίτη. Και  φυσικά και τα σχόλιά του αυτά είναι καταγεγραμμένα.

Δυστυχώς τα ζώα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν όλα, χωρίς όμως να γνωρίζουν αυτοί που τα εξαφανίζουν ότι υπάρχουν φωτογραφίες για το κάθε ένα. Εμείς αρχικά επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Γιαννούλα, ο οποίος μας είπε ότι χτες επισκέφτηκε τα ζώα για να βάλει μέσα το συνεργείο καθαρισμού και τα 4 που σήμερα λείπουν ήταν εκεί.

Η επόμενη κίνηση της κυρίας Μαργαρίτη ήταν να καλέσει επιτόπου την Αστυνομία για να κάνει καταγραφή. Η Αστυνομία πήγε αλλά αρνήθηκε να μπει σε αυτόν τον άθλιο και απίστευτα βρώμικο χώρο όχι μόνο από το πλήθος των ακαθαρσιών των ζώων αλλά και από το πλήθος άλλων σκουπιδιών.

Στη συνέχεια η κυρία Μαργαρίτη δεν μπορούσε πλέον να μην κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του κ. Κτενά, ο οποίος σε ερώτησή μας πού είναι τα σκυλιά δεν απάντησε. Η διαδικασία του αυτοφώρου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και περιμένουμε τι θα γίνει.

Δεν μπορούμε να υποθέσουμε τι έχει γίνει με τα σκυλάκια που κλάπηκαν από το χώρο. Και αν είναι στη ζωή. Γιατί δεν υπήρξε κάποιος που να μας το επιβεβαιώνει.  Φοβόμαστε επίσης και για τα υπόλοιπα. 

Αν θέλετε να διαβάσετε το προηγούμενο θέμα που δημοσιεύσαμε, θα το βρείτε εδώ

Καλαμπάκα: Ο πρόεδρος της “Στέγης” Χρήστος Κτενάς και ο Δήμος συνυπεύθυνοι για τον εγκλεισμό των αδέσποτων σε φριχτούς χώρους

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο