petpet.newsΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑΑθλιότητα: Αδέσποτα σε δημοτικό καταφύγιο της Κύπρου πεθαίνουν χωρίς νερό και φαγητό

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Αθλιότητα: Αδέσποτα σε δημοτικό καταφύγιο της Κύπρου πεθαίνουν χωρίς νερό και φαγητό

Καταγγέλλει το "Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου"

Σε μια σοβαρή καταγγελία προβαίνει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο τα βάζει με τον Δήμο Γερίου της επαρχίας Λευκωσιάς στην Κύπρο μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζονται τα σκυλιά του καταφυγίου Γερίου σε κατάσταση υποσιτισμού και σε μη ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.

για την εξέλιξη αυτή. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ, αναφέρεται ότι σκυλιά πέθαναν σε ακατάλληλα κλουβιά, κάτω από τον καύσωνα, υποσιτισμένα και χωρίς νερό.

Η ανακοίνωσή του:

«Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει δημόσια και δακτυλοδείχνει το Δήμο Γερίου και το δήμαρχο κύριο Νεόφυτο Παπαλαζάρου για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης εγκαταλελειμμένων σκύλων. Το χειρότερο είναι ότι ο Δήμος αγόρασε υπηρεσίες για τη διαχείριση των σκύλων, οι οποίοι τελικά βρήκαν τραγικό θάνατο.

Μέσα σε υποστατικά (ιδιωτικά) τα οποία δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές, σκύλοι υποσιτισμένοι, σκύλοι που πέθαναν μέσα σε θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου, χωρίς νερό και χωρίς φροντίδα.

Ερωτούμε μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η ασυδοσία. Καταγγέλθηκε αυτή η υπόθεση από πολίτη και στην αστυνομία και στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Τι έκαναν και πώς χειρίστηκαν την υπόθεση; Πώς αγοράζουν υπηρεσίες οι δήμοι χωρίς εκ των προτέρων να ελέγχουν εάν οι χώροι είναι κατάλληλοι;

Οι φωτογραφίες τις οποίες έστειλε πολίτης στο Κόμμα για τα ζώα Κύπρου μιλάνε από μόνες τους.

Παραδεχτήκατε κύριε Δήμαρχε την άθλια κατάσταση και την εγκληματική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του χώρου από τον οποίο αγοράσατε υπηρεσίες;

Τι θα κάνετε τώρα κύριε Δήμαρχε, θα προχωρήσετε να βρείτε άλλο ιδιωτικό χώρο για να αρχίσουν τα ίδια;

Παρανομείτε ασύστολα, κύριε Δήμαρχε, γιατί με βάση τη νομοθεσία δεν έχετε τα δικά σας υποστατικά και αγοράζετε υπηρεσίες, την εύκολη ίσως λύση αλλά που είχε τραγικά αποτελέσματα;

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί άμεσα τον διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών να διεξάγει έρευνα και ταυτόχρονα ζητούμε από την αστυνομία να εξετάσει άμεσα (και ξανά) την υπόθεση, μιας και ο πολίτης ήδη το έχει καταγγείλει χωρίς να έχει αποτέλεσμα.

Θα αναμένουμε άμεσα απαντήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και θα επανέλθουμε ακόμα πιο έντονα εάν δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδοθούν οι ευθύνες είτε από την ίδια τη νομοθεσία είτε από τους πολίτες για την κατάντια αυτή».

Ο κύριος Παπαλαζάρου είχε δηλώσει στον ANT1 πως ο ίδιος επισκέφθηκε το καταφύγιο και ότι οι συνθήκες δεν είναι άθλιες αλλά ούτε και ιδανικές. Δυστυχώς όμως οι φωτογραφίες δείχνουν άλλα.

SHARE

Περισσότερα

MORE ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ

TOP LINE

Σκύλος πέθανε 15 λεπτά μετά το θάνατο του 25χρονου ιδιοκτήτη του που είχε καρκίνο
Δέκα υγιεινές ανθρώπινες τροφές που θα πρέπει να δίνετε στη γάτα σας
7 μοναδικές ράτσες γάτας που δεν μοιάζουν με τις άλλες
Κατηγορούν τον Quentin Tarantino γιατί στο νέο του έργο παίζει pitbull με κομμένα αυτιά
Σκύλοι και παραλία: Τι λέει η νομοθεσία. Τι πρέπει να προσέξετε.
Γνωρίστε τον 27χρονο που ντύνεται Μπάτμαν και σώζει ζώα στα καταφύγια από ευθανασία
Έκανε το σκύλο του κουμπάρο στο γάμο του επειδή ήταν η αιτία που γνώρισε τη γυναίκα του
Τι συνέβη τελικά στα φημισμένα γουρουνάκια που κολυμπούν στις Μπαχάμες και βρέθηκαν πρόσφατα νεκρά;
Τι πρέπει να κάνετε για να μην αρρωστήσει ο σκύλος σας στο ταξίδι
Πώς υπολογίζουμε την ηλικία της γάτας
9 σημάδια που δείχνουν ότι η γατούλα μας είναι άρρωστη
Απίστευτο: Βρήκαν πάνω από 300 γάτες σε ένα δυάρι στον Καναδά