petpet.newsΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑΚαλαμπάκα: Βοηθήστε με υιοθεσία ή φιλοξενία: Πρέπει να φύγουν ΑΜΕΣΑ τα 15 έγκλειστα σκυλάκια που έβαλαν Δήμος και Φιλοζωική στα Νέα Σφαγεία

ΕΠΕΙΓΟΝ

Καλαμπάκα: Βοηθήστε με υιοθεσία ή φιλοξενία: Πρέπει να φύγουν ΑΜΕΣΑ τα 15 έγκλειστα σκυλάκια που έβαλαν Δήμος και Φιλοζωική στα Νέα Σφαγεία

Δείτε τα ζωάκια που ζουν εκεί και σώστε ένα από αυτά

Έκκληση για φιλοξενίες και υιοθεσίες κάνουν οι 2-3 εθελοντές φιλόζωοι, οι οποίοι αποφάσισαν εδώ και λίγο καιρό να φροντίσουν τα 15 σκυλάκια που είχε κλείσει σε απάνθρωπες συνθήκες ο δήμος Μετεώρων μαζί με τον Πρόεδρο της Φιλοζωικής “Η Στέγη”, Χρήστο Κτενά, στα Νέα Σφαγεία της Καλαμπάκας.

Τα σκυλάκια αυτά είχαν μπει εκεί το Φθινόπωρο για να στειρωθούν, με σκοπό στη συνέχεια να επανενταχθούν, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Τα ζώα έμειναν εκεί έγκλειστα, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα για το μέλλον τους. Φυσικά όλο αυτό συνιστούσε κακοποίηση από μέρους του Δήμου και της εκεί φιλοζωικής καθώς από τη μια ο εγκλεισμός χωρίς λόγο απαγορεύεται από το νόμο και αφετέρου οι συνθήκες εκεί μέσα ήταν τραγικές. Το αποτέλεσμα ήταν τα ζώα να αρρωστήσουν, να γίνουν φοβικά και να κινδυνεύει η υγεία τους.

Την υπόθεση αυτή ανέδειξαν φιλόζωοι, οι οποίοι ανέβασαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου για να σωθούν τα ζώα και να φύγουν από εκεί.

Ο δήμος Μετεώρων και ο αντιδήμαρχος Γιαννούλας Ιωάννης (η συγκεκριμένη δημοτική αρχή δεν επανεξελέγη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές) είχαν αρνηθεί ότι γνώριζαν ότι τα σκυλιά ήταν εκεί μέσα και δεν είχαν επανενταχθεί και έριξαν όλες τις ευθύνες στον Πρόεδρο της “Στέγης”, Χρήστο Κτενά, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι πήγαινε στον άθλιο αυτό χώρο αλλά δυστυχώς αν και πρόεδρος Φιλοζωικής αδιαφορούσε για μήνες για τις άθλιες συνθήκες των ζώων και το μόνο που έκανε ήταν απλά να τα ταϊζει.

Μετά από αμέτρητες καταγγελίες σε αστυνομία και εισαγγελέα ο χώρος δόθηκε σε δυο τρεις εθελοντές, που μπήκαν στο χώρο και τον καθάρισαν, κάτι που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει από ελάχιστα άτομα. Και ξεκίνησαν οι θεραπείες. Να σημειώσουμε ότι, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, μερικά σκυλάκια είναι γεμάτα δερματικά και πληγές, τα οποία χρήζουν άμεσης περίθαλψης.

Ο δήμος βοηθά με τροφές όμως δεν καλύπτει τη θεραπεία των ζώων παρά μόνο με ελάχιστα φάρμακα με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι εθελοντές να τα πληρώνουν από την τσέπη τους… Τα ζώα είναι άρρωστα και χρειάζονται άμεσα φάρμακα.

Τα σκυλάκια πρέπει να γίνουν καλά για να μπορέσουν να υιοθετηθούν και να φύγουν από εκεί. Αρχές Σεπτεμβρίου αλλάζει η δημοτική αρχή και οι εθελοντές κάνουν έκκληση για φιλοξενίες ή υιοθεσίες φοβούμενοι ότι τα ζωάκια (λόγω του ότι ο πρόεδρος της φιλοζωικής η Στέγη ήταν υποψήφιος με την καινούργια δημοτική αρχή) θα πέσουν ξανά στην κατάσταση που βρέθηκαν.

Αν θέλετε να βοηθήσετε, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6982773391 ή στείλτε μας εδώ μήνυμα για να σας φέρουμε επαφή με τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ

TOP LINE

Δαγκώνει το γατάκι σας; 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το σταματήσετε
Το σκυλάκι αυτό με την εμφάνισή του έχει κάψει καρδιές σε όλον τον κόσμο
H απίστευτη αντίδραση ενός σκύλου που βλέπει αδυνατισμένο κατά 24 κιλά τον κηδεμόνα του
Αυτή είναι η υπέροχη σκυλίτσα που έσωσε τα μωρά της από τη φωτιά στον Υμηττό
Η ιστορία της τρίποδης σκυλίτσας που πρωταγωνιστεί στο βιντεοκλίπ για τα αδέσποτα του Γιώργου Σαμπάνη
Μπορούμε να δώσουμε ανθρώπινα παυσίπονα στο κατοικίδιό μας;
Θέλεις σκυλάκι τσέπης; Δες γιατί δεν πρέπει να πάρεις
Sphynx: Η πιο παρεξηγημένη γάτα στον κόσμο
10 ράτσες σκύλων με καταγωγή από τη Μ. Βρετανία
Ο ηθοποιός Orlando Bloom έχει το σκελετό του σκύλου που πέθανε για να τον θυμάται
Κρατώντας νεκρά ζώα οι Joaquin Phoenix και Rooney Mara διαδήλωσαν για τα δικαιώματα των ζώων
Αεροπορικές εταιρείες που επιτρέπουν τα κατοικίδια στις καμπίνες των επιβατών