450 χιλιάδες ευρώ θα πάρει ο Δήμος Μεσολογγίου για καταφύγιο και ακόμα δεν έχει υποβάλει αίτηση

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα ευχάριστο νέο διαβάζουμε στη ιστοσελίδα http://www.aixmi-news.gr/ και αφορά την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων.

“Η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων τέθηκε για μια ακόμη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου, με τη νέα δημοτική αρχή.

Πρόκειται για ένα πολυσυζητημένο θέμα, τόσο στα όργανα του δήμου όσο και στην τοπική κοινωνία. Εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος, Σπύρος Διαμαντόπουλος, που ζήτησε την έγκριση του Σώματος για υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και πιο συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ο κ. Διαμαντόπουλος υπενθύμισε ότι το ίδιο είχε συζητηθεί και παλαιότερα και είχε παρθεί απόφαση, την οποία, αναίτια, κατά την γνώμη του, δεν.

Η πόλη έχει συνέχεια. Μπορεί η υπάρχουσα δημοτική αρχή να παρέδωσε στις 31 Αυγούστου, όμως το πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς “τρέχει” ήδη από τις 4 Ιουνίου και η πρόσκληση υποβολής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Τα χρήματα του προγράμματος -όπως φαίνεται- δεν φτάνουν για όλους τους Δήμους της χώρας, επομένως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η προτεραιότητα και η ετοιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι η νυν δημοτική αρχή πρέπει από τώρα να ξεκινήσει να εργάζεται για την κατάρτιση του φακέλου με τα δικαιολογητικά και ο κ. Λύρος να δώσει τον τόνο για τον τρόπο με τον οποίο οι αιρετοί θα δουλέψουν, μαζί με την αρωγή των πολιτών, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να βάλουμε τις βάσεις για να λύσουμε ένα μακροχρόνιο ζήτημα που αναγνωρίζουμε όλοι ότι ταλανίζει την πόλη μας χρόνια τώρα”.

Το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» χρηµατοδοτεί τη δηµιουργία κυνοκοµείου. Θετική εξέλιξη για το Μεσολόγγι, εφόσον βέβαια προχωρήσει, κάτι που ακόμα δεν έχει κάνει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο