Επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΦΠΟ για τις κακοποιήσεις ζώων και τις φόλες στον Πρωθυπουργό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όπως δυστυχώς λέμε συχνά η Ελλάδα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο ζώων. Με κακοποιήσεις, δηλητηριάσεις με φόλα αλλά και άλλα δηλητήρια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Πρόστιμα ελάχιστες φορές επιβάλλονται γιατί από τη μία δεν μιλάει κανείς και από την άλλη το Κράτος και η Αστυνομία δεν ενδιαφέρονται να βρουν τους ενόχους. Δεν ασχολούνται κοινώς με αυτό.

Η ΠΦΠΟ (Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) στέλνει ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα αυτό.

Η επιστολή:

“Σε νεκροταφείο ζώων από τις χιλιάδες μαζικές δηλητηριάσεις που κάθε μέρα, κάθε εποχή, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, επί κάθε κυβερνητικής εξουσίας έχει μεταβληθεί η χώρα.

Σε χώρα κακοποιημένων κάθε είδους ζώων αναγορεύεται η Ελλάδα ενώ τα περιστατικά που μικρά παιδιά βασανίζουν ζώα δυστυχώς πληθαίνουν σε βαθμό ανησυχητικό. Χιλιάδες ζώα αργοπεθαίνουν στα δημοτικά κυνοκομεία, χιλιάδες ζώα σφάζονται χωρίς αναισθησία, χιλιάδες ζώα κάθε είδους ζουν κάτω από πανάθλιες και βασανιστικές συνθήκες.

Μακρύς ο θλιβερός κατάλογος κακοποιημένων ζώων κάθε μέρα που προκαλεί διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο εναντίον της χώρας μας. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε στο άρθρο του Γεράσιμου Πετράτου, Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Κεντ στο Οχάιο στις ΗΠΑ .

Η Ελλάδα του Τσιτσιπά και η πρωταθλήτρια της φόλας http://gtonpost.gr/entry/zoa-gata-kakopoiisi-nomos-paideia-paidia_gr_5df38db5e4b04bcba1839097?fbclid=IwAR1LQJGclK702nwSzmUlDBmSnvggiDjk8D8kR8Wo6iIAjCRgmR3gKskWwzk

Τα αρμόδια Υπουργεία, ΥΠΑΑΤ, Παιδείας, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού κ.ο.κ. και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις δείχνουν ένα τραγικά απαθές προσωπείο με τίποτα να μην τους αγγίζει, τίποτα να μην τους ανησυχεί ώστε να παρέμβουν αποφασιστικά, με σχέδιο, άμεσα, ουσιαστικά και να βάλουν ένα τέλος ή να κάνουν μια αρχή με βάσεις στέρεες, για να σταματήσει επιτέλους ο βασανισμός εκατοντάδων χιλιάδων ζώων, προθάλαμος εξάλλου εγκλημάτων και κατά των ανθρώπων.

Η υπόθεση αυτή έχει τόσες παραμέτρους και προεκτάσεις που θα πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης στα κυβερνητικά όργανα και στο Υπουργικό Συμβούλιο,  ώστε να παρθούν συνολικές αποφάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης.

Δεν μπορεί η χώρα να βρίσκεται διαχρονικά στο έλεος μιας απίστευτης βαρβαρότητας και κανένα πολιτειακό ή κυβερνητικό σχήμα να μην αντιδρά.

Δεν μπορεί μικρά παιδιά να σκοτώνουν και να βασανίζουν ζώα και το εκάστοτε Υπουργείο Παιδείας να κωφεύει μπροστά στην τραγικότητα αυτή .

Δεν μπορεί οι απανταχού Δήμαρχοι να συμπεριφέρονται στα ζώα ως σκουπίδια, ως άψυχα αντικείμενα χωρίς να υπολογίζουν ούτε καν τους νόμους και να μεταβάλλουν σε Φαρ Ουέστ εναντίον των αδέσποτων τις πόλεις τους .

Να μπει ένα φρένο επιτέλους στην αυθαιρεσία εις βάρος των ζώων, ένα φρένο στην ανομία και την κακοποίηση.

Πού βαδίζουμε τελικά ως χώρα ;

Στη βαρβαρότητα ή στον πολιτισμό ;

Δυστυχώς μέχρι στιγμής στη βαρβαρότητα.

Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας να εξετάσει σε βάθος, χωρίς άλλη καθυστέρηση και με προτεραιότητα το θέμα της κακοποίησης των ζώων.

Μας αφορά όλους αφού καταδεικνύει με τον πλέον εναργή τρόπο την παρακμιακή καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας.
Αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό να ανταποκριθεί άμεσα στην έκκλησή μας και στο καμπανάκι που κτυπά όλο και συχνότερα, όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο τραγικά για όλους μας, Πολιτεία και Κοινωνία.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία( Π.Φ.Π.Ο.)

https://pfpo.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%A0%CE%A6%CE%A0%CE%9F-%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5.pdf?fbclid=IwAR30vAhPl9-9m311_-F2Kun3pa0Zrr6X1Ozp0lSPBhTlWm5qRJFRkt-EtoY

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο