Σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες από λάστιχα αυτοκινήτων έφτιαξαν οι μαθητές ενός Γυμνασίου στη Λήμνο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια υπέροχη προσφορά προς τις αδέσποτες γατούλες της Λήμνου έκαναν οι μαθητές του Γυμνασίου Μύρινας, σε συνεργασία με το “Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου, Αδέσποτες Ψυχές” και το Δήμο.

Τα παιδιά, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο σχολείο τους με τίτλο “Στις αδέσποτες γατούλες με αγάπη”, κατασκεύασαν σπιτάκια για τις γατούλες φτιαγμένα από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, πρώτα από όλα, τους γονείς τους, τους καθηγητές τους, τους εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου και το Δήμο.

Μπείτε στη σελίδα του φιλοζωικού σωματείου Λήμνου Αδέσποτες Ψυχές, δείτε το έργο τους και βοηθήστε τους. Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου – Αδέσποτες Ψυχές | Facebook

“Μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών σίτισης και διαβίωσης των αδέσποτων γατιών ξεκίνησε το καλοκαίρι από εθελοντές του σωματείου μας, οι οποίοι βελτίωσαν, καθάρισαν και έβαψαν δίνοντας ένα χαρούμενο ύφος στις ταϊστρες και ποτίστρες που έχουν τοποθετηθεί σε συνεργασία του σωματείου μας με τον Δήμο Λήμνου και την Κοινότητα Μύρινας σε 7 σημεία της πόλης.

Το Σάββατο 21/12 η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση γατόσπιτων φτιαγμένων από λάστιχα αυτοκινήτων από τους που μαθητές του Γυμνασίου Μύρινας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο σχολείο τους με τίτλο “Στις αδέσποτες γατούλες με αγάπη”.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Ρόκκο, διευθυντή του Γυμνασίου Μύρινας, που πάντα δείχνει ευαισθησία στο θέμα των αδέσποτων, την κυρία Γεροντάρα, εμπνεύστρια του προγράμματος και τον κύριο  Βαϊόπουλο, καθηγητή τεχνολογίας του Γυμνασίου Μύρινας που βοήθησε τα παιδιά στην υλοποίηση των κατασκευών και φυσικά τα παιδιά του Γυμνασίου που μας δίνουν την ελπίδα ότι η δική τους γενιά θα είναι καλύτερη από τη δική μας στο θέμα των ζώων.

Επίσης ευχαριστούμε τον κύριο Ποντίκα, υπεύθυνο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα, την κυρία Μοσχάκη, πρόεδρο της Κοινότητας Μύρινας, τον κύριο Κατσικά και τον κύριο Αμπελώμο που ήταν όλοι εκεί μαζί με μας και τα παιδιά το Σάββατο και βοήθησαν στην τοποθέτηση των γατόσπιτων.

Τα ζώα δεν είναι αδέσποτα από επιλογή τους. Είναι ζωντανά πλάσματα που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν. Η ζωή στο δρόμο είναι δύσκολη και επικίνδυνη και κανένα ζωντανό πλάσμα δεν θα την επέλεγε ποτέ. Αντί να διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που εμείς δημιουργήσαμε, ας κάνουμε κάτι για να τα βοηθήσουμε. Παρακαλούμε διατηρήστε τις ταϊστρες και τους χώρους γύρω από αυτές καθαρούς. Σεβαστείτε τα ζώα και σεβαστείτε τον κόπο και το χρόνο των εθελοντών και των παιδιών.

Μην ξεχνάτε πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!!!”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο