Ο Δήμος Δελφών φρόντισε να σωθεί αδέσποτος σκυλάκος που είχε δαγκωθεί άσχημα από άλλα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα συμβάν με ένα αδεσποτάκι που είχε όμως αίσιο τέλος ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook η Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας https://www.facebook.com/FilozoikiOmadaFokidas . Όπως δυστυχώς ξέρουμε, στη χώρα μας τα περισσότερα συμβάντα που αφορούν τα ζώα είναι δυσάρεστα. Φόλες, κακοποιήσεις, εγκαταλείψεις, αδιάφοροι δήμοι.

Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ένας μικρός αδέσποτος τσομπανάκος στη Σουβάλα Φωκίδας βρέθηκε άσχημα δαγκωμένος από άλλα ζώα και κρυμμένος μέσα σε θάμνους.

Μια όμως αλυσίδα ανθρώπων του Δήμου Δελφών βοήθησε ώστε ο μικρός να φτάσει σε κτηνίατρο.

Σύμφωνα με τους εθελοντές της φιλοζωικής πρώτος στο περιστατικό ήταν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού κ. Βαγγέλης Κούσουλας, ο οποίος άμεσα ο ίδιος με όχημα του Δήμου Δελφών πήγε το άσχημα δαγκωμένο ζωο στον κτηνίατρο για περίθαλψη. Το ζώο πήρε αντιβίωση, εμβολιάστηκε και σημάνθηκε ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια πήγε για ανάρρωση σε σπίτι εθελόντριας.

Η Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας ευχαριστεί θερμά τους Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Αγ. Ταγκαλή, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Καλλιέων κ. Αγαπητό Χαρίλαο, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παρνασσού κ. Κούσουλα Ευάγγελο και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλο που είναι πάντα δίπλα στα αδεσποτάκια αλλά και στους ανθρώπους που τα φροντίζουν. https://www.facebook.com/FilozoikiOmadaFokidas/photos/pcb.3248658848530292/3248655665197277/?type=3&theater

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο