ΚΑΛΑ ΝΕΑ
Καβάλα: Επέστρεψαν πάλι στη θέση τους τα δυο αδεσποτάκια που είχε μαζέψει χωρίς λόγο ο δήμος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Καλά είναι τα νέα, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείο Καβάλας “Αίσωπος”,  για τα δύο αδέσποτα σκυλάκα, τον Μικέλ και την Τσιμπλού, που περισυνελέχθησαν παράνομα από την υπηρεσία του δήμου πριν από λίγες μέρες.

Οι πρακτικές των δήμων είναι γνωστές. Όποιος πολίτης τους πάρει τηλέφωνο λέγοντας για κάποιο ζώο ότι είναι επιθετικό, ο δήμος, χωρίς χαρτιά νοσοκομείου και χωρίς κάτι αποδεικτικό, στέλνει τον μπόγια και μαζεύει το ζώο. Με συνοπτικές διαδικασίες. Συχνά κάποιοι λένε ότι δεν τα θέλουν απλά. Και εκεί πολλοί δήμοι, χωρίς λόγο, πάνε και παίρνουν τα ζώα και τα στοιβάζουν σαν κουτιά μέσα σε κλουβιά ενός-συνήθως παράνομου-κυνοκομείου.

Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση, της Τσιμπλού και του Μικέλ στην Καβάλα. Κάποιος απλά δεν τα γούσταρε, βρε παιδί μου, δεν του άρεσε η φάτσα τους. Και πήρε τηλέφωνο στο δήμο για να τα πάρει. Και ο δήμος τα πήρε. Είπαμε, τα σκυλιά δεν ψηφίζουν. Τα κάνουμε ό,τι θέλουμε.  Η υπηρεσία του δήμου αγνόησε φυσικά τη νόμιμη διαδικασία. Παράξενο; Καθόλου.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά χρειάστηκαν οι προσπάθειες εθελοντών για να σωθούν τα ζώα από μόνιμο και χωρίς λόγο εγκλεισμό. Ποιος άλλωστε να ασχοληθεί με δύο σκύλους; Έτσι ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες, οι πιέσεις, τα τηλέφωνα και οι δημοσιεύσεις από τους εθελοντές του “Αίσωπου”.

Έκαναν παράλληλα καταγγελία στο ΑΤ Καβάλας. Όμως και πολλοί φιλόζωοι της πόλης έκαναν και αυτή τη δική τους καταγγελία, μαζεύοντας και υπογραφές. Στην καταγγελία του Συλλόγου είχε γραφτεί ότι αν το ζώο  περίεργα εξαφανιστεί, οι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι.

Ο Μικέλ ευτυχώς, με την αγάπη και την προσπάθεια όλων, είναι πάλι πίσω στα μέρη του, όπου ζει τα τελευταία 7 χρόνια, χωρίς να έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Το ίδιο και η Τσιμπλού.

Σύμφωνα με την ανάρτηση των εθελοντών του Σωματείου “Αίσωπος” οι  υπάλληλοι του δήμου συνεχίζουν να είναι εριστικοί στον κόσμο καθώς παντού λένε ότι τα ζώα θα τα μαζέψουν εάν ξανά επιτεθούν.

Δείτε την ανάρτησή τους στο Facebook https://www.facebook.com/238452228553/photos/pcb.10158510544708554/10158510544358554/?type=3&theater

Ο όμορφος Μικέλ

Και η κούκλα Τσιμπλού

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο