ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέγαρα – Συνάντηση δήμου και φιλοζωικής με θέμα τα αδέσποτα– Ξεπερνούν τις 3.000 τα αδέσποτα σκυλιά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου μεταξύ του Δημάρχου Μεγαρέων κυρίου Σταμούλη και του Αντιδημάρχου κυρίου Φυλακτού με την πρόεδρο της Ζωοφιλικής Ένωσης Μεγάρων (Ζ.Ε.Μ), κ. Ελένη Μανώλη και τη γραμματέα, κ. Εύη Τσίγκρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το μείζον θέμα των αδέσποτων στις περιοχές του Δήμου Μεγαρέων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων στα όρια του δήμου ξεπερνάει τους 3.000 !

Η Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων ως νόμιμο σωματείο στα Μέγαρα από το 2019 αλλά με ενεργή δράση από το 2017 έχει:

✅ περισυλλέξει 414 αδέσποτους σκύλους, οι οποίοι στειρώθηκαν με προγράμματα του Δήμου.

👍 Κατ’ αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 6.624 κουτάβια δε γεννήθηκαν υποφέροντας στο δρόμο!!!

✅ δώσει για υιοθεσία 646 κουτάβια και ενήλικους σκύλους. Επίσης, σε συνεργασία με άλλους ενεργούς εθελοντές, που επιθυμούσαν να βοηθήσουν τα Μέγαρα, δόθηκαν για υιοθεσία πάνω από 30 σκύλοι.

✅ νοσηλεύσει σε κτηνιατρεία του δήμου πληθώρα άρρωστων σκύλων που χρειάζονταν περίθαλψη.

✅ σιτίζει σε εβδομαδιαία βάση πάνω από 300 αδέσποτα.

Για το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κύριος Φυλακτός ανέφερε:

 “Το ζήτημα των αδέσποτων ναι μεν είναι λεπτό καθώς ελάχιστα από αυτά δημιουργούν προβλήματα στην αρμονική συμβίωσή τους με τον άνθρωπο στο αστικό περιβάλλον. Ωστόσο, οφείλουμε όλοι ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες να αναλογιστούμε πώς δημιουργήθηκαν τα αδέσποτα και να αναγνωρίσουμε ότι πραγματικά δε φύτρωσαν, αλλά συνάνθρωποί μας τα καταδίκασαν σε αυτή τη μοίρα. Ως ένδειξη πολιτισμού οφείλουμε όλοι, αν όχι να τα προστατεύσουμε, έστω να τα σεβαστούμε και να μη δυσχεραίνουμε τον αγώνα τους για επιβίωση με περισσότερη βία. Η βία προς τα αδέσποτα αποδεδειγμένα μόνο περισσότερα προβλήματα δημιουργεί.

Ως δήμος καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας απέναντι σε αδέσποτους και δεσποζόμενους σκύλους. Σύμφωνα με το νόμο, η δηλητηρίαση με φόλα επιφέρει ποινή έως 30.000€ και φυλάκιση από 1-5 έτη. Επίσης, η εγκατάλειψη ενός ζώου το καταδικάζει σε μόνιμο αγώνα για επιβίωση για τροφή και νερό και προστασία από αγέλες και σε πιθανό θάνατο. Η εγκατάλειψη ενός ζώου επίσης θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Η συνεργασία του δήμου με τη ΖΕΜ στηρίζεται σε γερές βάσεις και επικροτούμε το έργο των εθελοντών που διάλεξαν να ταχθούν στην ανιδιοτελή προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο της ΖΕΜ και να αγωνιζόμαστε για τα αδέσποτα του δήμου”.

https://www.facebook.com/zem.straydogs/

Πηγή: https://atnews.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο