Βρέθηκαν τα σκυλάκια που κάποιος “εξαφάνισε” από το στρατόπεδο Αεροπορίας στην Άνω Γλυφάδα όπου ζούσαν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια ιστορία που δεν μας κάνει εντύπωση γιατί δυστυχώς γίνεται συχνά διαβάζουμε στη σελίδα του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ΣΠΑΖ https://www.facebook.com/SPAZGREECE/
Η ιστορία έχει να κάνει με 3 σκυλάκια αδέσποτα, τα οποία ζούσαν και φροντίζονταν χρόνια στην Άνω Γλυφάδα, κοντά στο στρατόπεδο της Αεροπορίας και το Νέο Νεκροταφείο. Πρόκειται για τον Μπεν, τον Μάρκο και τον Μήτσο. Και τα δύο, ιδιαίτερα φιλικά και ήρεμα, στειρωμένα, εμβολιασμένα, με τσιπάκι καταχωρημένο στο Δήμο Γλυφάδας, ζούσαν αρμονικά και δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.
Και όπως γίνεται συνήθως στη χώρα μας κάποιοι δεν τα ήθελαν. Οι εθελοντές του ΣΠΑΖ κάποια στιγμή ενημερώθηκαν ότι ο διοικητής του στρατοπέδου δεν τα ήθελε και επιθυμούσε να φύγουν από εκεί. Ο λόγος; Κάποιοι του έκαναν παράπονα ότι τους δάγκωσαν πηγαίνοντας στο νεκροταφείο, κάτι που, σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΣΠΑΖ αλλά και άλλους που τα φρόντιζαν, ήταν αδύνατο. Τα ζώα αυτά δεν είχαν ποτέ δημιουργήσει το παραμικρό.
Οι εθελοντές επισκέφτηκαν το διοικητή στο γραφείο του και του εξήγησαν ότι δεν υπάρχει καταφύγιο για να τα πάνε. Του πρότειναν μάλιστα να φτιάξουν στο στρατόπεδο μια περίφραξη και να βάλουν μέσα σπιτάκια προσωρινά, μέχρι να μπορέσουν να τα πάρουν ή να βρουν υιοθεσίες. Προσφέρθηκαν ακόμα να πηγαίνουν εκείνοι κάθε μέρα να τα βγάζουν βόλτα, να τα ταΐζουν και να καθαρίζουν το χώρο. Του είπαν μάλιστα να πάνε αυτοί τα υλικά. Εκείνος διαφώνησε λέγοντάς τους ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και ήταν ανένδοτος στο να απομακρυνθούν.
Εκείνον τον καιρό ξεκίνησε η καραντίνα. Και ενώ όλοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια, τα ζώα μια ωραία πρωία εξαφανίστηκαν. Με άλλα λόγια κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να τα εξαφανίσουν.
Και αρχίζουν οι άνθρωποι του ΣΠΑΖ ένα αγώνα να τα εντοπίσουν, κάτι που φυσικά είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσαν με τίποτα να τα βρουν. Κάποια όμως στιγμή ειδοποιούνται από εθελόντρια στη Βραυρώνα ότι βρέθηκαν δύο από αυτά, ο Μάρκος και ο Μπεν. Ήταν στην περιοχή εκεί. Τα παίρνουν και τα πηγαίνουν σε πανσιόν. Τα ζώα 4,5 μήνες ταλαιπωρημένα προσπαθούσαν να γυρίσουν στην περιοχή που έμεναν, πεταμένα στη Βραυρώνα
Πριν από λίγες μέρες, εντελώς πάλι από τύχη, βρέθηκε από άλλη εθελόντρια και ο Μήτσος. Ήταν στην Αγία Παρασκευή. Και αυτός ταλαιπωρημένος προσπαθούσε να επιστρέψει στο στρατόπεδο στην Άνω Γλυφάδα.
Τα ζώα αυτά στάθηκαν τυχερά. Οι εθελοντές τόσους μήνες έχουν γυρίσει τη μισή Αττική για να τα βρουν. Δεν ξέρουμε ποιος τα πήγε εκεί. Υποψιαζόμαστε όμως. Αυτό που έκανε είναι παράνομο. Δεν μετακινούν κρυφά ζώα από την περιοχή τους. Και χωρίς λόγο. Απλά επειδή κάποιος είπε κάτι. Επαναλαμβάνουμε. Είναι εντελώς παράνομο. Όμως ποιος ασχολείται με τους νόμους σε αυτή τη χώρα;
Μπράβο στους ανθρώπους του ΣΠΑΖ που δεν τα ξέχασαν και τα έψαχναν. Μπράβο στους εθελοντές που τα βρήκαν και ειδοποίησαν. Τα ζώα αυτά ήταν, ξαναλέμε, τυχερά. Τα περισσότερα που πετάγονται μακριά από το μέρος τους δεν είναι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο