Καματερό: Το σωματείο “Συνύπαρξις” έσωσε τον άρρωστο σκύλο που βρέθηκε να κάθεται ετοιμοθάνατος σε μια άκρη του δρόμου

από Μυρτώ Τζώρτζου
Δυστυχώς, όπως έχουμε πει ξανά, δεν είναι μόνο οι κακοποιήσεις που σε χαρακτηρίζουν απάνθρωπο. Είναι και άλλες πράξεις και συμπεριφορές προς τα ζώα. Όπως η εγκατάλειψη. Όπως το να βλέπεις ένα ζωάκι ετοιμοθάνατο και να μην κάνεις τίποτα. Να το προσπερνάς χωρίς καμία ενοχή.
Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και ο Κάσπερ. Ο Κάσπερ βρέθηκε αυτές τις μέρες σε μια γωνιά σε δρόμο του Καματερού να περιμένει απλά να…πεθάνει. Ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς αιμορραγούσε. Όπου και να τον ακουμπούσες, το δερματάκι του άνοιγε. Εκεί στη γωνία του δρόμου, έτρεμε και φοβόταν.
Δεν γνωρίζουμε αν το ζώο εγκαταλείφθηκε από κάποιον ασυναίσθητο ή αν ήταν αδέσποτο που βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι κανείς δεν το είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή βοηθήσει. Κανείς δεν είχε θελήσει να του δώσει μια ευκαιρία να ζήσει. Γιατί σίγουρα το είχαν δει και προσπεράσει πολλοί, οι οποίοι θα σκέφτηκαν “ε, τι να κάνω τώρα”.
Ο Κάσπερ όμως στάθηκε τυχερός καθώς τον ανέλαβαν οι εθελοντές του Σωματείου για τη φύση και τα ζώα Αγίων Αναργύρων-Καματερού, οι οποίοι δεν το σκέφτηκαν ούτε στιγμή. Τον πήραν και τον πήγαν στο κτηνιατρείο, όπου θα νοσηλευτεί και θα γίνουν μια σειρά από εξετάσεις ώστε να αρχίσει την κατάλληλη θεραπεία. Το ζώο όμως δεν μπορεί να βγει ξανά στο δρόμο. Αν κάποιος θέλει να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και να το υιοθετήσει, ας καλέσει στο ☎️6974310282. 

Συνύπαρξις-Σωματείο για τη φύση και τα ζώα Αγίων Αναργύρων-Καματερού

🔸 Το ‘Συνύπαρξις’ είναι μια μικρή ομάδα νέων ανθρώπων από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού, που δρουν εδώ και πολλά χρόνια ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στους δρόμους της πόλης, βοηθώντας τα αδέσποτα.
🔸 Με γνώμονα την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και τους κανονισμούς ευζωίας των ζώων, με απώτερο σκοπό τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων, οι εθελοντές αυτοί ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ και προάγουν τη φιλοζωία μέσω των υιοθεσιών ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΒΙΑΣ.
Το σωματείο ιδρύθηκε για να μπορούν να συνδράμουν περισσότερο στις ανάγκες των αδέσποτων, αλλά και στην ανάληψη περιστατικών κακοποίησης σε συνεργασία με το αρμόδιο γραφείο διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου εκεί.
🔸 Ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στην περιοχή είναι μεγάλος και συνεπώς η όποια βοήθεια είναι πάντα ευπρόσδεκτη!
Οι άνθρωποι του σωματείου προσπαθούν να δρουν άμεσα και να βοηθάνε όποιον τους χρειαστεί. Όμως ο εθελοντής είναι ένας άνθρωπος όπως ΕΣΥ, με τα δικά του ζωάκια και την δική του προσωπική ζωή και διαθέτει τον ελεύθερο χρόνο του για να βοηθήσει και να προσφέρει. Σκοπός τους είναι να φροντίζουν τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ ζωάκια του Δήμου τους και να βοηθάνε ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ τα δεσποζόμενα και τους κηδεμόνες τους για την ομαλή συμβίωση ζώου και ανθρώπου!
Το σωματείο αναφέρει τους τρόπους που μπορεί κάποιος να βοηθήσει:
❤️ ΥΙΟΘΕΣΙΑ (Βάλε στην καρδιά σου και στο σπίτι σου ένα από τα ζωάκια που φροντίζουμε).
🏠 ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ (καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιστατικά που χρήζουν φιλοξενίας για 1 ή περισσότερες ημέρες, φυσικά με την όποια βοήθεια χρειαστείς να παρέχεται από εμάς).
🚗 ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (θα μας ήταν πολύ χρήσιμο ακόμα και αν κάποιος μπορούσε να κάνει μια μεταφορά ζώου σε κάποιον κτηνίατρο ή μεταφορά εθελοντών για ραντεβού με υποψήφιους κηδεμόνες από άλλες περιοχές πάντα εντός Αττικής).
🐶 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (τα ζωάκια που βρίσκονται στο δρόμο προφανώς και δεν γνωρίζουν τι θα πει λουρί βόλτας, στηθόλουρο, περίπατος. Μπορείτε να έρθετε να γνωρίσετε τα ζωάκια που φροντίζονται σε φιλοξενίες και να τα προετοιμάσετε για την ομαλή τους μετάβαση σε ένα σπίτι. Είναι απαραίτητο για την καλή ψυχική και σωματική τους υγεία).
🎁 ΔΩΡΕΕΣ (ξηρά τροφή, κονσέρβες, φάρμακα, αντιπαρασιτικά, λουριά βόλτας, σπιτάκια και οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα βοηθήσει)
🆙 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (η δύναμη των υιοθεσιών είναι το διαδίκτυο, οπότε ακόμα και αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, βοηθήστε τα ζωάκια με κοινοποιήσεις ώστε να βρουν το παντοτινό τους σπίτι).
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ!
Αν πιστεύετε πως μπορείτε να βοηθήσετε, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τη σελίδα μας! Ελάτε να γνωριστούμε και να βοηθήσουμε τα ζωάκια της πόλης μας να ΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Δέσποινα 9 Οκτωβρίου, 2020 - 11:12 μμ

Τη σας χριαζετε να βωηθησω το έργο σας παρακαλώ με οτι μπορώ

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 10 Οκτωβρίου, 2020 - 7:39 μμ

Καλησπέρα σας. Μπείτε στη σελίδα των παιδιών του Σωματείου για να μιλήσετε μαζί τους. Να σας που τι έχουν ανάγκη κτλ. Δυστυχώς μια φιλοζωική έχει πολλά πράγματα ανάγκη. Όχι μόνο χρήματα. Και πολλά άλλα. Και πάντα είναι λίγα άτομα που τρέχουν. Αλλά μιλήστε μαζί τους. Θα τους δώσω και το μέιλ σας. Νά’στε καλά.
https://www.facebook.com/SynYparxis/. Ή γράψτε στο Facebook Συνύπαρξις-Σωματείο για τη φύση και τα ζώα Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο