Πέθανε από το κρύο η γέρικη σκυλίτσα που ζούσε στην κεντρική πλατεία στο Αμύνταιο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτόμαστε όσοι θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα ζωάκι είναι ότι ωραίο είναι να πάρουμε ένα μικρό και παιχνιδιάρικο γατάκι ή σκυλάκι, όμως άλλα, θα λέγαμε, ότι έχουν προτεραιότητα. Άλλα έχουν περισσότερο την ανάγκη μας. Όχι ότι ένα μικρούλι δεν θέλει σπίτι. Φυσικά και θέλει. Απλά κάποια είναι αδύνατον να ζήσουν στο δρόμο. Και μιλάμε για τα άρρωστα, τα χτυπημένα, τα ανάπηρα και τα γέρικα.

Αφορμή για αυτό είναι μια ανάρτηση της Elisavet Passexidou, στην οποία αναφέρει ένα δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη αυτές τις μέρες στο Αμύνταιο. Μια γνωστή αδέσποτη και ηλικιωμένη σκυλίτσα, η οποία ζούσε στην κεντρική πλατεία, βρέθηκε παγωμένη και νεκρή από το κρύο. Αυτόν τον καιρό η θερμοκρασία στο Αμύνταιο πέφτει και κάτω από το 0. Και το ζώο δεν μπόρεσε να αντέξει.

Οι άνθρωποι που τη φρόντιζαν προσπάθησαν κάποια στιγμή να τη βρουν για να την πάρουν σε μια αποθήκη ώστε να μην κρυώνει και να είναι προστατευμένη αλλά δεν τη βρήκαν. Όταν τη βρήκαν ήταν νεκρή. Είχε φύγει στον ύπνο της.

Η σκυλίτσα έζησε όλη της τη ζωή στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο κόσμος την αγαπούσε και τη φρόντιζε. Η κεντρική πλατεία ήταν το σπίτι της.

Η εθελόντρια Rochelle van Buuren έκανε πολλές φορές προσπάθειες μέσω εκκλήσεων για να της βρει σπίτι. Αλλά δεν τα κατάφερε. Είναι αυτό που είπαμε πιο πάνω. Ο κόσμος προτιμάει τα μικρά και τα όμορφα. Τα ανάπηρα ζώα και αυτά που είναι μεγάλα σε ηλικία είναι τελευταία στη λίστα υιοθεσιών.

Σίγουρα η σκυλίτσα άξιζε κάτι καλύτερο από αυτό. Χρειαζόταν ένα ζεστό σπίτι ώστε να πεθάνει ευτυχισμένη και έχοντας δίπλα της ανθρώπους που την αγαπάνε. Όχι μόνη, σε ένα δρόμο.

Υιοθετήστε ένα γέρικο ζωάκι. Μη σκεφτείτε ότι θα πεθάνει γρήγορα και θα λυπηθείτε. Ας λυπηθείτε. Αυτή είναι η πραγματική φιλοζωία. Θα νιώσετε απίστευτα όταν πάρετε ένα τέτοιο και πεθάνει στην αγκαλιά σας.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο