Βοηθήστε να βρεθεί αυτός που πυροβολεί γάτες με αεροβόλο στα Κωνσταντιπολίτικα Πυλαίας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Παρά την πρόσφατη αλλαγή του νόμου όπου πλέον η κακοποίηση ζώων είναι κακούργημα, πολλοί φαίνεται ότι είτε δεν το έχουν πληροφορηθεί είτε το έχουν αλλά γράφουν για άλλη μια φορά τους νόμους στα παλιά τους παπούτσια.
Ο λόγος για ανάρτηση στο Facebook μιας κτηνιατρικής κλινικής, της Panorama Vet Clinic Panorama Vet Clinic, στη Θεσσαλονίκη, που κάνει λόγο για κάποια περιστατικά, τις δυο τελευταίες εβδομάδες, στην περιοχή Κωνσταντινουπολίτικα Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, πυροβολισμού γάτων με καραμπίνα, τα οποία και έχει νοσηλεύσει μέσω του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων του δήμου Πυλαίας.
Η ανάρτηση αυτή αναφέρει ότι κατά την κλινική εξέταση και τις ακτινογραφίες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκε πως και στις δυο περιπτώσεις ο λόγος της παραπληγίας ήταν βολίδα αεροβόλου όπλου που είχε τραυματίσει τη σπονδυλική τους στήλη. Η φύση μάλιστα των τραυμάτων και στα 2 περιστατικά έδειξαν ότι η βολίδα εισήλθε εξ άνωθεν, που σημαίνει πως πολύ πιθανόν ο πυροβολισμός έγινε από μπαλκόνι.
 Δείτε την ανάρτηση της κλινικής
“Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχουν νοσηλευτεί στο κτηνιατρείο μας μέσω του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων του δήμου Πυλαίας 2 γάτες με αδυναμία στήριξης των οπίσθιων τους άκρων, υποψία αυτοκινητιστικού ατυχήματος/τροχαίου.
Κατά την κλινική εξέταση και τις ακτινογραφίες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκε πως και στις δυο περιπτώσεις, ο λόγος της παραπληγίας ήταν βολίδα αεροβόλου όπλου που είχε τραυματίσει τη σπονδυλική τους στήλη. Η φύση των τραυμάτων και στα 2 περιστατικά δείχνουν ότι η βολίδα εισήλθε εξ άνωθεν, που σημαίνει πως πολύ πιθανόν ο πυροβολισμός έγινε από μπαλκόνι.
Το ανησυχητικό είναι πως και τα δυο περιστατικά ήρθαν από την ίδια περιοχή, Κωνσταντινουπολίτικα Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στην οποία έχει καταγραφεί πρόσφατα και θάνατος σκύλου από φόλα.
Προφανώς υπάρχει σοβαρό θέμα στo συγκεκριμένo συνοικισμό και καλούμε κάθε συνειδητοποιημένο κάτοικο να προστατεύσει υπεύθυνα τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα της περιοχής.
Η κακοποίηση ζώου είναι πλέον κακούργημα”.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

α, αποτελεί και σύμπτωμα ψυχικών διαταραχών.
Αδυνατούμε ακόμα να πιστέψουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που για οποιοδήποτε λόγο ξεσπούν πάνω σε ζώα εν έτη 2020 σε μια χώρα που θέλουμε να θεωρούμαστε ισάξιοι των ευρωπαϊκών προτύπων, πάσχουμε από έλλειψη σεβασμού προς κάθε έμβιο ον.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο