Χριστούγεννα σε σπίτι θα κάνει ο πορτοκαλένιος αδέσποτος γατούλης που ζούσε έξω από τα Mikel στις Σέρρες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα ανέλπιστο δωράκι είχε, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ ένας μικρός αδέσποτος γατούλης, 4 περίπου μηνών, που ζούσε έξω από ένα κατάστημα καφέ στις Σέρρες. Πρόκειται για έναν υπέροχο πορτοκαλένιο γάτο, που το σπίτι του ήταν έξω από το Mikel, στην οδό Μαραθώνος, στις Σέρρες. Το χριστουγεννιάτικο δωράκι του ήταν να βρει και αυτός ένα σπίτι.

Ο μικρούλης δεν ήταν τελείως μόνος του καθώς τον φρόντιζαν ο Νίκος και το προσωπικό του καταστήματος, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Ο Νίκος μάλιστα τον είχε πάει και στον κτηνίατρο για αποπαρασίστωση και θεραπεία στα ματάκια. Όμως δεν έπαυε να είναι έξω, απροστάτευτος και εκτεθειμένος, όχι μόνο στις καιρικές συνθήκες αλλά και στους ανθρώπους. Δύσκολη η ζωή στους δρόμους. Λίγα ζώα επιβιώνουν. Το ξέρουμε αυτό καλά.

Και λίγο πριν τα Χριστούγεννα ήρθε η καλή του νεράιδα, η νέα του μαμά, η Αναστασία, και τον πήρε από εκεί. Του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει όπως αξίζει σε κάθε πλάσμα. Και του άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της.

Έτσι από εδώ και πέρα η ζωή του πρώην αδέσποτου μικρούλη, με τα πράσινα ματάκια, θα είναι γεμάτη αγκαλιές, χάδια και παιχνίδια με την άλλη γάτα του σπιτιού, τη Λούνα, που έγινε αδελφή του.

Χαρούμενες ιστορίες, υπέροχοι άνθρωποι με πολλά αποθέματα αγάπης.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο