Η μικρούλα βρέθηκε πεταμένη και κακοποιημένη στην Αμαλιάδα- Πήγε στο κυνοκομείο αλλά είναι θλιμμένη και ψάχνει σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Συχνά, όταν κάνουμε λόγο για αδέσποτα, έχουμε στο μυαλό μας τα ζώα στο δρόμο. Λογικό είναι αυτό γιατί τα ζώα αυτά βλέπουμε κάθε μέρα να κινδυνεύουν από αυτοκίνητα, φόλες, κακοποιήσεις και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος που δεν τα θέλει και βρίσκει τρόπους να τα εξοντώσει.

Όμως αδέσποτα είναι και κάποια άλλα. Τα ζωάκια που ζουν μόνιμα στα κυνοκομεία. Τα ζωάκια αυτά που μπορεί και να μείνουν εκεί για πάντα, σε ένα κλουβί, χωρίς τη ζεστασιά και τη θαλπωρή ενός σπιτιού. Κάποιες φορές αυτό είναι πιο σκληρό. Για σκεφτείτε το.

Μια τέτοια ψυχούλα είναι και η Ρόξυ, η μικρή κουταβίτσα, που βρέθηκε κακοποιημένη στο φράγμα Πηνειού, στην Αμαλιάδα, όπου την είχαν πετάξει. Σε ένα φράγμα που συνέχεια πετάνε ζωάκια για να πεθάνουν. Η Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας- Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας για άλλη μια φορά εντόπισε τη μικρούλα και την πήρε να σωθεί. Ήταν κακοποιημένη, κάτι που δεν είναι καθόλου παράξενο σε εκείνο το μέρος.

Η κουταβίτσα δεν είχε πού να πάει. Εκτός από το κυνοκομείο. Είναι ένα φοβισμένο από αυτά που πέρασε ζωάκι που όμως έχει πολλή αγάπη να δώσει και αυτό το βλέπουμε στο παραπονιάρικο και γεμάτο θλίψη βλέμμα της.

Είναι  6-7 μηνών και θα γίνει 10-11 περίπου κιλάκια. Ένα πανέμορφο μικρόσωμο σκυλάκι.

Όποιος θέλει να ανοίξει το σπίτι του για αυτή και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να μη διστάσει να στείλει μήνυμα στη σελίδα των εθελοντών που την έσωσαν Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας | Facebook.

Μην την αφήσουμε σε κλουβάκι. Μην την αφήσουμε και μεγαλώσει και ζήσει για πάντα εκεί.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Δείτε βίντεο από τη γλυκιά Ρόξυ

(20+) Facebook

(20+) Facebook

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο