Βρήκε σπίτι ο σκυλάκος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και έμεινε μέρες αβοήθητος και σε άθλια κατάσταση στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ακόμα και αυτές τις μέρες της αγάπης και της στοργής δεν έχουν έχουν τέλος οι κακοποιήσεις ζώων και οι εγκαταλείψεις. Οι εθελοντές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με περιστατικά που φέρνουν λύπη και αγανάκτηση.

Όμως υπάρχουν κάποιες ιστορίες που μας δίνουν χαρά. Κάποιες ιστορίες που έχουν αίσιο τέλος.

Όπως αυτή του Πάκου, του σκυλάκου που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και έμεινε αβοήθητος και σε άθλια κατάσταση στο δρόμο. Χωρίς να μπορεί να κουνηθεί. Με φριχτούς πόνους. Χωρίς καμιά βοήθεια από τους περαστικούς που τον προσπερνούσαν αδιάφοροι. Πόσο πόνο θα έζησε έτσι..

Τον Πάκο ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι και τον πήραν από εκεί να τον σώσουν. Πρόκειται για τους Εθελοντές Φιλόζωους Λειβαδιάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, οι οποίοι τον πήγαν στο γιατρό. Ο μικρούλης, περίπου 3 μηνών και μόλις 4 κιλά, είχε σπασμένο πόδι, βγαλμένη κλείδα. Ήταν αποστεωμένος, αφυδατωμένος, με μια χαρακιά στο πόδι. Μπήκε στον ορό, έβαλε νάρθηκα. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκε από εθελοντή του Συλλόγου για την αποθεραπεία του. Και έγινε καλά. Στάθηκε τυχερός. Αν δεν ήταν οι άνθρωποι αυτοί, θα είχε ένα βασανιστικό τέλος στο δρόμο.

Και τα νέα είναι ευχάριστα καθώς ήρθε ένα πολύ ωραίο μήνυμα στους εθελοντές. Κάποιοι θέλησαν να ανοίξουν το σπίτι τους για τον Πάκο και να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει με αγάπη και φροντίδα. Ο Πάκος πλέον ζει στην οικογένεια του Χρήστου.

Για να έχουν όμως και άλλες ιστορίες αίσιο τέλος, θα πρέπει να σκεφτούμε και τους εθελοντές, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει ο δήμος. Για αυτό χρειάζονται βοήθεια. Κάντε ένα κλικ στη σελίδα τους, δείτε πόσα περιστατικά αναλαμβάνουν και βοηθήστε τους με όποιον τρόπο μπορείτε.

Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Όταν τον βρήκαν οι εθελοντές

(20+) Facebook

 

Διαβάστε επίσης

2 Σχόλια

Διάκου Σεβαστή 29 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:39 πμ

Καλημέρα! Είχα 1 γάτο που πήγε 19 έτη ανθρώπινα, χάρη στην δική του αυτοάμυνα πού αυτή ήταν: δεν πλησίαζε κανέναν άνθρωπο όσο ήταν εκτός σπιτιού , παρά μόνο εμένα κ τα οικία πρόσωπα πού ήταν 1-2 καί ότι δεν έτρωγε τίποτα εξω απ’το σπίτι γιατί ήταν φαγομενος όποτε έβγαινε για την βόλτα του. Μου λυπει αλλά δεν παίρνω κ άλλο ζωάκι. Όμως αυτό πού θέλω κάποιες φορές είναι: να βασανίζω όποιον βασανίζει ένα ζώο με τον ίδιο τρόπο που κάνει ο ίδιος στο ζώο.

Reply
EIRINI MOSXOPOULOU 30 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:20 πμ

Είχα ένα σκυλάκι που έζησε 18 έτη ανθρώπινα και πέθανε στην αγκαλιά μου. Σε όλη την διάρκεια των χρόνων που περάσαμε μαζί γνώρισε την κακία του κόσμου και πάντα την προστάτευα και πάντα γύριζε με τα μάτια παραπονιάρικα και ήταν σαν με ρώταγε “Γιατί;” και μετά ένα συγνώμη γιατί δεν μας ήθελαν στο σπίτι και έπρεπε να μετακομίσουμε ενώ στην αρχή δεν είχαν πρόβλημα.
Μέχρι και τροφική δηλητηρίαση έπαθε και αρρώστησε κόντεψα να την χάσω από την γειτόνισσα που την αγαπούσε.
Μου λείπει αλλά δεν παίρνω άλλο ζωάκι. Αλλά εάν είχα την δύναμη θα παίρναγα από βασανιστήρια όλους αυτούς που τα βασανίζουν

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο