Έκκληση για να καλυφτούν τα έξοδα του Scooby που βρέθηκε να αιμορραγεί από δαγκώματα στον Ασπρόπυργο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο Scooby είναι ένας αδέσποτος σκυλάκος που ζει στον Ασπρόπυργο. Ένα από τα χιλιάδες ζώα που είναι στους δρόμους εκεί και προσπαθούν να επιβιώσουν σε πολύ άσχημες συνθήκες.

Πριν από λίγο καιρό εθελοντές της AnimAid Animal Rescue ειδοποιήθηκαν από κάποιον κάτοικο της περιοχής ότι ο Scooby είχε πληγή στο λαιμό και αιμορραγούσε. Πήγαν εκεί και βρήκαν το ζώο σε άσχημη κατάσταση. Η πληγή στο λαιμό που είχε πρηστεί ήταν μεγάλη και έτρεχε αίμα.

Ο 7 περίπου ετών Scooby μεταφέρθηκε άμεσα στο κτηνιατρείο, όπου ξεκίνησε ενδοφλέβια αντιβίωση. Το πιθανότερο ήταν όλο αυτό να οφείλεται σε σκυλοκαβγά. Ο υπέρηχος που πραγματοποιήσαν στην κλινική έδειξε διάταση στο ένα νεφρό το οποίο οφείλεται στην υπερχείλιση από την κύστη του. Επίσης διαπιστώθηκε και κήλη. Για αυτό το λόγο τοποθετήθηκε ουροκαθετήρας.

Το χειρουργείο για την αφαίρεση της κύστης του πήγε καλά. Όμως ο ουροκαθετήρας δεν βγήκε ούτε σε δεύτερη φάση διότι η ούρηση δεν ήταν κανονική και τα ούρα του ήταν εξαιρετικά σκούρα. Χρειάστηκε για αυτό να γίνει καλλιέργεια ούρων για τυχόν βακτήρια.

Τα τελευταία νέα είναι λίγο αισιόδοξα. Το ζωάκι τρώει κανονικά και η πληγή του πάει καλά με φροντίδα και καθαρισμούς. Κάνει οροθεραπεία καθώς η κρεατινίνη είναι ελάχιστα υψηλή. Ουρεί μόνος του αλλά με δυσκολία για αυτό ο ουροκαθετήρας, ο οποίος έχει βγει, ίσως κάποια στιγμή ξαναμπεί.

Οι άνθρωποι της AnimAid Animal Rescue δεν προλαβαίνουν τα περιστατικά στον Ασπρόπυργο. Η νοσηλεία του Scooby θα κοστίσει, όπως καταλαβαίνουμε, αρκετά. Το κόστος πρόκειται να υπερβεί τα 475 ευρώ.

Όποιος θέλει να τους βοηθήσει μπορεί να μιλήσει εδώ μαζί τους AnimAid Animal Rescue.

Ο Scooby έχει την ανάγκη όλων. Δίνει μια μάχη. Ας τον βοηθήσουμε.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΙΒΑΝ: GR03 0172 0680 0050 6809 1612 897,
SWIFT-BIC:PIRBGRAA,
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ANIMAID ANIMAL RESCUE ΑΜΚΕ
Αιτιολογία: ΣΚΟΥΜΠΥ είτε μέσω Paypal: animaidrescue@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο