Έφτασαν με καθυστέρηση 3 μηνών στο Δήμο Ωραιόκαστο οι τροφές που έπρεπε να είχαν άμεσα δοθεί στα αδέσποτα λόγω καραντίνας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για τη σίτιση των αδέσποτων του Δήμου Ωραιοκάστρου έχουμε ξαναγράψει. Από το Νοέμβριο περιμένουν οι εθελοντές του Σωματείου “Φίλοι Ζώων Ωραιοκάστρου” για να πάρουν τροφές και πήραν αυτές τις μέρες. Το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως γνωρίζουμε, είχε δώσει χρήματα για τροφές σε όλους τους δήμους ώστε να σιτιστούν τα αδέσποτα εν μέσω καραντίνας αλλά ο συγκεκριμένος Δήμος μάλλον είχε κρίνει ότι τα ζώα δεν είχαν ανάγκη φαγητού. 

Και το φαγητό ήρθε. Λίγους μήνες μετά. Μην είμαστε και πλεονέκτες. Και διαβάζουμε τα εξής:

“Σε αυτή τη φάση ο Δήμος Ωραιοκάστρου με ενέργειες του αντιδημάρχου Αγροτικής Αινάπτυξης και Καλλιθέας, Αρστείδη Λαζαρίδη, προμηθεύτηκε 120 σακιά/20 κιλών με ξηρά τροφή συντήρησης, 60 σακιά/20 κιλών με ξηρά τροφή για κουτάβια και 45 σακιά/20 κιλών με ξηρά τροφή για γάτες. Συνολικά η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε 4.500 κιλά ξηράς τροφής.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αριστείδης Λαζαρίδης, ο Δήμος Ωραιοκάστρου παρέδωσε στο Σωματείο «Φίλοι ζώων Ωραιοκάστρου» 700 κιλά ξηράς τροφής, με σκοπό να διανεμηθούν στα μέλη του. Παράλληλα, θα διανεμηθούν σακιά με ξηρά τροφή σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου, ώστε να προμηθευτούν και όσοι πολίτες φροντίζουν αδέσποτα ζώα.”

Για την ιστορία οι εθελοντές του Σωματείου είχαν στείλει μέιλ στις 11 Νοεμβρίου στο Δήμο ζητώντας τροφές λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την καραντίνα. Αριθμό πρωτοκόλλου πήραν στις 18 Νοεμβρίου. Και μετά οι υπεύθυνοι εξαφανίστηκαν. Ενημέρωση καμία στους ανθρώπους που φροντίζουν τα ζώα. Τους εθελοντές. Οι οποίοι φυσικά κάνουν τη δουλειά του δήμου. Τα γνωστά δηλαδή.

Εμείς σαν petpet.news γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού κ. Θοδωρή Λιβάνιου είχε κάνει απίστευτο αγώνα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μην μείνουν νηστικά τα αδέσποτα σε κανένα δήμο. Τα οποία στο Δήμο Ωραιοκάστρου μάλλον έμειναν.

Εστω και με καθυστερηση, και με λαθος επικοινωνιακο τροπο, καλυψε ο Δημος μερικως την υποχρεωση του, εφοσον υπαρχουν κονδυλια που δοθηκαν απο το υπουργειο εσωτερικων και αλλες πηγες που δεν μας γνωστοποιηθηκαν για την σιτιση των αδεσπ οτων.

Ευχαριστουμε.

ΤΟ ΔΣ ΤΩΝ

ΦΙΛΩΝ ΖΩΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ  Φίλοι Ζώων Ωραιοκάστρου

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο