Σέρρες: Υιοθετήθηκε ο σκυλάκος Ρίβερ που στις πλημμύρες βρέθηκε μέσα σε ποτάμι να παλεύει να σωθεί (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ευχάριστα είναι τα νέα για το σκυλάκο με το όνομα Ρίβερ, ο οποίος στις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν πριν από λίγο καιρό είχε παρασυρθεί από το νερό ποταμού και λίγο έλειψε να πνιγεί αν δεν έτρεχε να τον σώσει η Πυροσβεστική.

                                                          Η ιστορία του είναι η εξής:

Πριν από λίγες μέρες είχαμε τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πολλά μέρη της Ελλάδος. Ένα από τα άσχημα που συνέβησαν ήταν στις Σέρρες καθώς πλημμύρισε το καταφύγιο αδέσποτων από τη βροχή και κινδύνεψαν τα ζώα εκεί.  

Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ έσπευσαν να βοηθήσουν ώστε να σωθούν τα ζώα. Μπήκαν μέσα στον πλημμυρισμένο χώρο, περπάτησαν όλοι την απόσταση με το νερό να φτάνει μέχρι το γόνατο ώστε να φτάσουν σε κάποια σημεία που τα ζώα είχαν πανικοβληθεί και έκλαιγαν.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτά τα ζώα που παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους αν δεν είχαν πάει εγκαίρως εκεί οι εθελοντές. Υπήρξαν και κάποια άλλα αδεσποτάκια εκτός καταφυγίου. 

Ένα από αυτά ήταν και μικρός σκυλάκος Ρίβερ, ο οποίος βρέθηκε έξω από το χωριό Κουμαριά μέσα στον ποταμό Στρυμόνα να κάνει προσπάθειες να σωθεί παλεύοντας με τα ορμητικά νερά.

https://infonews24.gr/…/egklovistike-skylos-ston…/

Το πανέξυπνο ζώο, για να μην πνίγει, σκαρφάλωσε σε μια συστάδα παρασυρμένων κλαδιών και κορμών όπου παρέμεινε εγκλωβισμένος εκεί, ποιος ξέρει πόσες ώρες, μέχρι κάποιος περαστικός να τον δει και να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική. Δύο πυροσβέστες κατάφεραν και τον απεγκλώβισαν.

Ο μικρός Ρίβερ, μετά τη διάσωσή του, παραδόθηκε άμεσα στα μέλη της οργάνωσης vets in action για τις πρώτες βοήθειες και φιλοξενήθηκε όλο αυτό το διάστημα με πολλή αγάπη σε χώρο εθελοντών!

                                                         Και στάθηκε διπλά τυχερός

Μια οικογένεια είδε την περιπέτειά του και συγκινήθηκε. Και ζήτησε να τον υιοθετήσει. Υπέροχα νέα.

Έτσι λοιπόν ο Ρίβερ, αφού στειρώθηκε, εμβολιάστηκε, έγιναν οι αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες καλύφθηκαν από το σύλλογο και όλες οι νόμιμες διαδικασίες της υιοθεσίας του, αποχαιρέτησε την Πένυ που με τόση αγάπη τον φιλοξένησε, και έφυγε ο τυχερός για την όμορφη και ζεστή αγκαλιά των ανθρώπων του. Αφήνοντας για πάντα πίσω του τους κινδύνους και την αγωνία της αδέσποτης ζωής !!

Οι εθελοντές του Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ στη σελίδα τους στο Facebook μας ενημερώνουν για αυτό το περιστατικό και γράφουν:

“Εμείς, αφού ευχαριστήσουμε από καρδιάς το πυροσβεστικό σώμα Σερρών, που τόσα χρόνια συνδράμει στον αγώνα μας για τη διάσωση και προστασία των ζώων, θα κλείσουμε αυτό τον ανιδιοτελή κύκλο βοήθειας με τις πιο όμορφες ευχές και την αγάπη μας για τον μικρό τυχερό Ρίβερ!!”

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο