Πολίτες έβαλαν σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες στην πόλη της Ρόδου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μικρά καταφύγια για αδέσποτα ζώα, κυρίως γάτες, τοποθέτησαν συμπολίτες μας σε διάφορα σημεία της πόλης της Ρόδου, ώστε να προστατεύσουν τα ζώα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών.

Εθελοντές εδώ και μέρες, με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου, δημιούργησαν πολλά αυτοσχέδια καταφύγια και τα τοποθέτησαν σε κεντρικά σημεία που υπάρχουν τέτοια ζώα, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουν την ασφαλή διαβίωσή τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τέτοια καταφύγια υπάρχουν ήδη σε περιοχές όπως την οδό Βενετοκλέων, Γαληνού, Κοσμά Αιτωλού, καθώς επίσης και στο πάρκο Βύρωνος και το Μόντε Σμιθ, με την παράκληση να μην τα καταστρέψουν όποιοι τα δουν εκεί.

Μάλιστα προ ημερών ο δήμος Ρόδου σε ανακοίνωσή του είχε επισημάνει ότι προγραμματίζει την προμήθεια κατάλληλων μικρών σπιτιών για γάτες για τις γειτονιές της πόλης ως ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον καταφύγιο.

Η τοποθέτηση αυτών των σπιτιών θα γίνει σε συνεργασία με ευαισθητοποιημένους εθελοντές και φιλοζωικές οργανώσεις σε χώρους εγκεκριμένους εκτός λιμενικής ζώνης ή αρχαιολογικών μνημείων, ώστε να τηρούνται: η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, οι περιβαλλοντικοί όροι, να είναι ασφαλή και προσβάσιμα για τα αδέσποτα ζώα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο