Περιφερόταν σε χωριό της Λακωνίας ένα μήνα έτσι, κοκαλιασμένο και πεινασμένο- Κανείς δεν το έβλεπε;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι μέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους. Ατελείωτη καραντίνα, κλεισμένα μαγαζιά, άνθρωποι που έχασαν και χάνουν τη δουλειά τους. Για να μη μιλήσουμε για αυτούς που χάνουν καθημερινά τη μάχη με τον ιό. Αυτό είναι το χειρότερο από όλα.

Όσον αφορά την οικονομία τα πράγματα στη χώρα μας, εδώ και 10 χρόνια, είναι πολύ άσχημα. Μια απίστευτη ύφεση που δεν λέει να τελειώσει.

Σε τέτοιες περιόδους οι άνθρωποι αλλάζουν. Κάποιοι γίνονται πιο σκληροί. Κλείνονται στον εαυτό τους. Κάποιοι άλλοι γίνονται πιο… άνθρωποι. Αποκτούν μεγαλύτερη κατανόηση, μεγαλύτερη συμπόνοια και ενσυναίσθηση. Και θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά είτε ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε ζώα. Μπορεί και να μην αλλάζουν. Ίδιοι να ήταν πάντα. Απλά σε τέτοιες καταστάσεις δείχνουν πιο έντονα το χαρακτήρα τους.

Το περιστατικό που ανέβασαν στη σελίδα τους οι άνθρωποι της Φιλοζωικής Ένωσης Εθελοντών Μονεμβασιά | Facebook είναι ενδεικτικό της κατάστασης που όλοι βιώνουμε, ο καθένας φυσικά με το δικό του τρόπο.

Το σκυλάκι στις φωτογραφίες περιφερόταν στους δρόμους του χωριού Λάχι στη Νεάπολη της Λακωνίας, για ένα μήνα σε αυτήν την κατάσταση. Στα όρια της εξαθλίωσης. Ένα φάντασμα. Ένα πλάσμα που ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου. Στην κυριολεξία υπέφερε.

Και όμως. Δεν βρέθηκε από τους κατοίκους ούτε ένας να το πάει σε γιατρό. Ναι, μπορεί να ήταν και θέμα οικονομικό. Βασικότατο στις μέρες μας. Η περίθαλψη ενός ζώου στοιχίζει. Δεν υπάρχουν πια ούτε τα βασικά στα σπίτια. Αλλά θα μπορούσε να κάνει ένα τηλέφωνο, να ρωτήσει κάποιον κτηνίατρο, να μιλήσει με το δήμο, να μιλήσει με εθελοντές.  Να προσπαθήσει κάτι, τέλος πάντων. Αν θες να βοηθήσεις, υπάρχουν τρόποι. Κάνεις μια προσπάθεια-έστω. Το τραγικό βέβαια είναι ότι ο κτηνίατρος, που το μετέφεραν οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ένωσης Εθελοντών Μονεμβασιά, κάνει λόγο για ασιτία καθώς οι μέχρι τώρα εξετάσεις του είναι καλές. Απίστευτο; Με τόσα που βλέπουμε καθημερινά, δυστυχώς όχι.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι το σκυλάκι σε αυτήν την κατάσταση δεν είχε και πολλή ζωή. Θα πέθαινε αβοήθητο στο δρόμο. Αλλά στάθηκε τυχερό γιατί οι εθελοντές φιλόζωοι, ακόμα και αν βρίσκονται μακριά από ένα περιστατικό, κάνουν τα πάντα για να βρεθούν εκεί και να βοηθήσουν.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποιοι βγήκαν και είπαν ότι το ζώο ταϊζόταν. Οι πρώτες εξετάσεις όμως, όπως είπαμε, δεν δείχνουν κάτι παθολογικό. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν και κάποιες άλλες εξετάσεις. Ευχόμαστε να είναι καλά και να μπορέσει να ξεπεράσει ό,τι και αν έχει. Και να βρει σπίτι και αγάπη.

Μπείτε στη σελίδα των εθελοντών εκεί και μάθετε όχι μόνο τα νέα του ζώου αυτού αλλά και όλη τη δουλειά που κάνουν.

Φιλοζωική Ένωση Εθελοντών Μονεμβασιά | Facebook

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο