Διέσωσαν μωρό γατάκι που είχε παγιδευτεί φοβισμένο στο διάζωμα της Κηφισού στο Αιγάλεω

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, μια διάσωση, η οποία, όπως φαίνεται, δεν ήταν και τόσο εύκολη.

Η ομάδα κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανήμπορο μωρό γατάκι από το κεντρικό διάζωμα της Λεωφόρου Κηφισού στο ύψος του ΑΒ Βασιλόπουλου στο Αιγάλεω.

Στο σημείο πήγε εθελοντής όπου διαπίστωσε ότι υπήρχε ένα γατάκι παγιδευμένο, ανάμεσα στις τσιμεντένιες βάσεις πινακίδας σήμανσης κυκλοφορίας. Το μικρούλι βρισκόταν σε σοκ και ήταν πολύ φοβισμένο, με αποτέλεσμα να έχει μείνει ακίνητο.

Στη συνέχεια στο σημείο πήγαν και άλλοι εθελοντές της ομάδας. Παράλληλα κλήθηκε και η Ελληνική Αστυνομία για να συνδράμει την επιχείρηση, όπως είναι και η σωστή διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις. Για λόγους ασφαλείας φυσικά. 

Έτσι έγινε διακοπή της κυκλοφορίας και αφού οι εθελοντές κατάφεραν να αποκόψουν την τυχόν δίοδο του μωρού στο αντίθετο ρεύμα (βοηθούσε και το σημείο που εγκλωβίστηκε), το πλησίασαν με γρήγορες και σωστές κινήσεις και το ακινητοποίησαν. Έτσι το μετέφεραν από εκεί σε ασφάλεια. Το γατάκι ήταν καταβεβλημένο και δεν έκανε καμία προσπάθεια να αντισταθεί ή να φύγει μακριά.

Η ομάδα αναφέρει ότι κρίσιμη για την επιχείρηση ήταν και η συνδρομή των δυο δικυκλιστών Δ-2 και Δ-4 της τροχαίας Περιστερίου, οι οποίοι κινήθηκαν άμεσα για να βοηθήσουν τους εθελοντές, την ώρα που κάποιοι περαστικοί έκαναν σχόλια του τύπου «όλα αυτά για ένα γατάκι;»

Η Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue  γράφει χαρακτηριστικά:

«Ναι λοιπόν, όλα αυτά για ένα γατάκι. Το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό κέντρο Πειραιά για τις πρώτες βοήθειες και πλέον το έχει αναλάβει για φιλοξενία και προώθηση για υιοθεσία το Σωματείο SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece, ώστε να μην επιστρέψει ποτέ ξενά στη φρίκη του δρόμου.

Εθελοντές μας που συμμετείχαν στην επιχείρηση: Elen Konte, Alexis Mantzoros. Επίσης συμμετείχαν με κρίσιμη συνεισφορά και οι φίλοι μας Χριστίνα Παπή και Χρήστος Σολακιάν!»
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com
Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο