Εθελοντές κατάφεραν και έπιασαν φοβικό γάτο που βρισκόταν σε άθλια κατάσταση στα Καμίνια Πειραιά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ακόμα επιτυχημένη διάσωση έκανε η ομάδα Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία κατάφερε και έπιασε ένα γατάκι, το οποίο βρισκόταν σε άθλια κατάσταση.

Οι εθελοντές της ομάδας ενημερώθηκαν για το επείγον αυτό αυτό περιστατικό που ήταν στην περιοχή των Καμινίων στον Πειραιά. Ο γάτος κυκλοφορούσε με μάτι πρησμένο και με το ένα του κόκαλο να φαίνεται κάτω από το γδαρμένο δέρμα του. Όπως καταλαβαίνουμε ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου να πιαστεί ώστε να νοσηλευτεί, κάτι που ήταν δύσκολο καθώς είχαν γίνει προσπάθειες από διάφορους εθελοντές με παγίδα χωρίς όμως να έχουν αποτέλεσμα.

Στο σημείο έσπευσε η εθελόντρια της ομάδας Elen Konte.

Ο γάτος ήταν θαμώνας φροντιζόμενης αποικίας. Κατόπιν συνεννόησης, που είχε προηγηθεί με την κυρία που το τάιζε, η ομάδα έφτασε την ώρα που εκείνος ερχόταν. Πραγματικά εμφανίστηκε την ώρα εκείνη αλλά, όντας πολύ φοβικός, κρύφτηκε αμέσως κάτω από ένα αμάξι.
Οποιαδήποτε κινητικότητα τον τάραζε. Με προσεκτικές και ήρεμες κινήσεις και δελεάζοντάς τον με πολύ νόστιμη τροφή αλλά και έχοντας την απαραίτητη υπομονή, η εθελόντρια τον οδήγησε προς τα έξω. Και αιφνιδιαστικά ο γατούλης πιάστηκε με τη χρήση ντρόπερ. Άμεσα προσκομίστηκε σε κλινική και θα λάβει την απαραίτητη φροντίδα.

Η ομάδα αναφέρει ότι η Εύη, η γυναίκα που αγωνιούσε για το γάτο και έκανε τα πάντα για εκείνον για να σωθεί αναζητώντας βοήθεια, τον ανέλαβε.

Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο