Πρέβεζα: Η γνωστή σκυλίτσα Λούσι έφαγε φόλα, έπεσε σε φρεάτιο και πέθανε και κανείς αρμόδιος δεν πήγε ποτέ να τη βγάλει

από Μυρτώ Τζώρτζου
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Αυτές τις μέρες ψηφίστηκε, μέσω πολλών αντιδράσεων, στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Το αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το μέχρι τώρα είναι κουβέντα για άλλο θέμα.
Η δική μου άποψη, τελείως προσωπική, και χωρίς να έχει να κάνει με πολιτικές τοποθετήσεις είναι ότι, καλό ή άσχημο το νομοσχέδιο, στη χώρα αυτή δεν θα γίνει τίποτα υπέρ των ζώων. Έγινε μέχρι τώρα; Γιατί να γίνει τώρα; Τι άλλαξε δηλαδή; Αφού αυτοί που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν και θα μας κυβερνούν δεν θέλουν να αλλάξει κάτι. Ούτε ο κόσμος θέλει. Οπότε;
Έτσι τα ζώα θα κακοποιούνται και θα εγκαταλείπονται και οι εθελοντές θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Θα φωνάζουν στους δήμους να αναλάβουν την ευθύνη τους και εκείνοι θα κάνουν ό,τι κάνουν πάντα. Θα σφυρίζουν αδιάφορα. Εδώ είμαι, εδώ είστε.
Αυτό δείχνουν τα φοβερά περιστατικά που γίνονται εις βάρος των ζώων στη χώρα μας, κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Από την Αθήνα μέχρι το πιο μικρό χωριό.
Ένα τέτοιο περιστατικό που δείχνει όλα τα πιο πάνω συνέβη αυτές τις μέρες στην Πρέβεζα. Μια υπέροχη και φιλική αδέσποτη σκυλίτσα, η Λούσι, όπως διαβάζουμε στη σελίδα της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ, που ζούσε για 12 περίπου χρόνια κοντά στην οδό Κασσιόπης είχε εξαφανιστεί από το βράδυ του Σαββάτου, στις 4 Σεπτεμβρίου. Οι εθελοντές που τη φρόντιζαν αλλά και κάποιοι άλλοι που τη γνώριζαν και τη συμπαθούσαν προσπάθησαν μάταια να τη βρουν. Η Λούσι είχε τελείως εξαφανιστεί.
Το υπέροχο αυτό πλάσμα δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Τα παιδιά του σχολείου έπαιζαν μαζί της και εκείνη λάτρευε την παρέα τους. Και όλοι ξεκίνησαν να την ψάχνουν.
Δυστυχώς, όταν ένα σκυλί που ζει συγκεκριμένα σε ένα μέρος και φροντίζεται εξαφανιστεί, τις περισσότερες φορές τα πράγματα δεν είναι καλά. Το έχουμε δει στη  πράξη. Και δεν ήταν και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα καλά. Η Λούσι βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα φρεάτιο στη Λ. Ειρήνης, κοντά στο σημείο που ζούσε και γνώριζε καλά.
Η Λούσι είχε φάει στο παρελθόν φόλα και είχε επιβιώσει. Αυτή τη φορά όμως δεν τα κατάφερε. Ο κτηνίατρος εικάζει ότι το ζώο έφαγε και πάλι φόλα. Το ζώο έφαγε τη φόλα, σύρθηκε και έπεσε, χωρίς δυνάμεις, μέσα στο φρεάτιο.
Αλλά στην ιστορία υπάρχουν και άλλα. Η αναλγησία, που λέγαμε, των δήμων και όσων μας κυβερνούν.
Η εθελόντρια Ελπιδα Ε. τηλεφώνησε σε δήμο, αστυνομία, πυροσβεστικό, υγειονομικό και, όπως χαρακτηριστικά γράφει, άρχισαν να παίζουν την κολοκυθιά μετατοπίζοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Κλασικά πράγματα. Και μιλάμε για ζώο σε σήψη, κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να πάνε εκεί ΧΤΕΣ. Αλλά, τι να λέμε τώρα. Τα έχουμε πει τόσες φορές.
Σύμφωνα με την Ελπιδα Ε. στο σημείο πήγε ένας κύριος, ο κ. Ζέρβας, και όλοι μαζί έβγαλαν τη σκυλίτσα που φυσικά δεν της άξιζε ούτε τέτοιος θάνατος ούτε τέτοια αντιμετώπιση μετά θάνατον.
Δείτε την ανάρτηση της εθελόντριας Ελπίδα Ε. που γνωρίζει τι συνέβη με τη σκυλίτσα:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο