Λήμνος: Τουρίστες από τη Βιέννη βρήκαν γατάκι στα σκουπίδια, το υιοθέτησαν και το πήραν μαζί τους

από Μυρτώ Τζώρτζου
Γράφουμε συχνά ότι οι άσχημες ιστορίες που αφορούν τα ζώα είναι περισσότερες από τις όμορφες. Δυστυχώς στη χώρα μας αυτό ισχύει. Καθημερινές κακοποιήσεις, δολοφονίες ζώων, φόλες, δηλητήρια, πυροβολισμοί. Αυτή είναι η κατάσταση και όποιος πει ότι δεν τη γνωρίζει λέει ψέματα.
Όμως υπάρχουν και οι καλές ιστορίες. Και καλό είναι να προβάλλουμε και αυτές. Για να δείξουμε την καλή πλευρά τη ζωής των αδέσποτων ζώων. Να δείξουμε τη δουλειά των εθελοντών που έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν αμέτρητα περιστατικά, χωρίς καμία βοήθεια. Να δείξουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιο ζώο να σωθεί και να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή.
Μια τέτοια όμορφη ιστορία είναι και αυτή της γατούλας Kaspa, μιας γατούλας που βρέθηκε από Αυστριακούς τουρίστες μικρούλα στα σκουπίδια στον Κάσπακα της Λήμνου. Αμέτρητα ζώα βρίσκονται καθημερινά στα σκουπίδια. Λίγα επιβιώνουν, λίγα είναι τα τυχερά.
Και η Κάσπα ήταν από αυτά καθώς οι άνθρωποι που την είδαν τη λυπήθηκαν και θέλησαν να της σώσουν τη ζωή. Θέλησαν να την υιοθετήσουν. Έτσι έστειλαν μήνυμα στο Φιλοζωικό Σύλλογο AnimalRescue – Lemnos, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε αυτή την έκκληση βοήθειας. Το γατάκι χρειαζόταν φιλοξενία και περίθαλψη ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στο νέο του σπίτι μαζί με τους ανθρώπους που το αγάπησαν και από την πρώτη στιγμή το απέδειξαν έμπρακτα.
Και έτσι έγινε. Το μωράκι έφυγε από εκεί και πήγε σε ασφαλές μέρος ώστε να ετοιμαστεί για το νέο του σπίτι. Είπαμε, μερικά πλάσματα είναι πολύ τυχερά. Λυπάσαι για αυτά που δεν είναι. Αλλά χαίρεσαι και για αυτά που κάποιος αλλάζει τη ζωή τους.
Η όμορφη και τυχερή Κάσπα είναι κάτοικος πλέον Βιέννης. Ζει σε ένα υπέροχο σπίτι που την αγαπούν και τη φροντίζουν. Οι άνθρωποι αυτοί της έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία.
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι μπράβο στους ανθρώπους που θέλησαν να σώσουν ένα πλάσμα που κινδύνευε. Είναι πολύ σπουδαία πράξη. Γιατί μην ξεχνάμε ότι δεν ήταν στο μέρος τους αλλά σε ξένη χώρα. Μπράβο φυσικά και στους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου που βοήθησαν ώστε να ετοιμαστούν όλα για να φύγει το ζώο. Η βοήθεια των εθελοντών πάντα είναι η πιο σημαντική.
Κάσπα, να έχεις μια υπέροχη ζωή, με πολλή αγάπη, πολλή φροντίδα και πολλά παιχνίδια. Το αξίζεις.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο