Σε κανέναν σκύλο δεν γίνεται ευθανασία στο δήμο Ιδαλίου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια κάπως ασυνήθιστη εκδήλωση διοργανώνουν αύριο στις 6.00 το απόγευμα, στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στη Λευκωσία, ο Δήμος Ιδαλίου και ο Δημοτικός Όμιλος Ποδηλάτου Ιδαλίου (ΔΟΠΙ) σε συνεργασία με την Επιτροπή Παιδείας, Νεολαίας, Αθλητισμού και Στήριξης και την Επιτροπή Υγείας, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ιδαλίου.

Η εκδήλωση που εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού τιτλοφορείται «Περπατώ με τον σκύλο μου» και όσοι δημότες συμμετάσχουν σε αυτήν, θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν μαζί με το αγαπημένο τους ζώο στον πεζόδρομο των λεωφόρων Γιάννη Γρούτα και Αδώνιδος (προς γηροκομείο) και ταυτόχρονα να γνωρίσουν συνδημότες τους που επίσης φιλοξενούν στα σπίτια τους σκυλιά.

Πριν από τον περίπατο, κτηνίατρος θα μιλήσει στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για τη σωστή φροντίδα και φύλαξη του σκύλου. Ο δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η πρώτη μιας σειράς, που προγραμματίζονται, προκειμένου να συνεργαστούν οι ιδιοκτήτες σκύλων με τον δήμο και έτσι, να τεθεί τάξη στην όλη διαχείριση του προβλήματος με τα σκυλιά, που αντιμετωπίζει και ο Δήμος Ιδαλίου, όπως εξάλλου όλες οι τοπικές Αρχές.

«Στο δήμο Ιδαλίου κυκλοφορούν αρκετά αδέσποτα σκυλιά που δημιουργούν πρόβλημα στην κατοικημένη περιοχή, όμως προσπαθούμε να το επιλύσουμε. Ευτυχώς έχουμε σημαντική βοήθεια από τη φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση DOG Rescue Cyprus και τις εθελόντριές της. Πολλά από τα αδέσποτα καταλήγουν στο συγκεκριμένο καταφύγιο και κανένα από αυτά δεν θανατώνεται, παρόλο που η νομοθεσία προβλέπει τη φύλαξή τους για δύο μόνο βδομάδες.

Πολλά από αυτά τα σκυλιά, στέλνονται στο εξωτερικό για υιοθεσία» αναφέρει στον «Φ» ο Λεόντιος Καλλένος. Όπως λέει ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης Ιδαλίου, πολλοί δημότες δεν εγγράφουν τα σκυλιά τους στο σχετικό μητρώο του δήμου και άλλοι δεν τα φροντίζουν ως οφείλουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διασκορπισμένα κόπρανα των ζώων τους σε δρόμους και πεζοδρόμια. Ο δήμαρχος καλεί τους δημότες να συνεργαστούν και να επιδείξουν υπευθυνότητα για να επέλθει τάξει στην όλη αταξία.

ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο