Μαραθώνας: Ψάχνουμε επειγόντως σπίτι για το μωράκι αυτό- Ούτε να φάει δεν προλαβαίνει από τις επιθέσεις γάτων

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όπως γνωρίζουμε τα αδέσποτα ζωάκια κινδυνεύουν από χίλια δύο πράγματα στο δρόμο. Οι εθελοντές το ζουν από πρώτο χέρι αυτό και τρέχουν να σώσουν όσα περισσότερα μπορούν. Λέγεται μάλιστα ότι ο μέσος όρος ζωής ενός αδέσποτου στο δρόμο είναι 2-3 χρόνια. Και είναι λογικό με τόσα που έχουν να αντιμετωπίσουν.
Τα μικρά που έχουν την ατυχία να γεννηθούν στο δρόμο έχουν ακόμα πιο πολλές δυσκολίες και τα περισσότερα δυστυχώς δεν τα καταφέρνουν. Ένα βασικό τους πρόβλημα είναι οι επιθέσεις μεγαλύτερων γάτων που είναι κάποιες φορές θανατηφόρες. Συχνά τα πληγώνουν πολύ και θέλουν άμεσα κτηνίατρο.
Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και το μικρό γατάκι, μάλλον αγοράκι, των φωτογραφιών. Ούτε δύο μηνών ζει στο δρόμο, στον Τύμβο Μαραθώνα Αττικής. Όμως περνάει πολύ δύσκολα και κινδυνεύει. Είναι σε μια γατοαποικία που πολλά δεν το θέλουν, το διώχνουν, του κάνουν επιθέσεις. Με αποτέλεσμα το μικρούλι αυτό να είναι φοβισμένο. Δεν το αφήνουν να φάει και, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, έχει μείνει μικρό και αδύνατο.
Οι εθελόντριες που το βλέπουν ζητούν επειγόντως ένα σπίτι για αυτό ώστε να καταφέρει να ζήσει, με σιγουριά και ασφάλεια. Θα γίνει ένα πανέμορφο πλάσμα. Μην το αφήσουμε άλλο να υποφέρει.
Όποιος θέλει να ανοίξει το σπίτι του για αυτό και να το σώσει, ας στείλει μήνυμα στην κυρία Vana Balafa.  
ή εναλλακτικά σε εμάς εδώ: Είτε με μέσεντζερ στο Fb μας ή στα μέιλ petepetmag@gmail.com και myrto1@hotmail.com.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο