Στειρώθηκε αλλά είναι κρίμα να πάει ξανά στο δρόμο- Ένα σπίτι για τη Σοράγια με τα σμαραγδένια πράσινα μάτια;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές κάνουν απίστευτες προσπάθειες να πιάνουν αδεσποτάκια για να τα στειρώσουν. Ξέρουμε ότι οι ελάχιστοι δήμοι έχουν πρόγραμμα για στειρώσεις γάτων. Και αυτές με το σταγονόμετρο. Και μια φορά στο τόσο και αν. Έτσι οι γάτες πολλαπλασιάζονται με απίστευτη ταχύτητα και γεμίζουν τις γειτονιές. Και το πρόβλημα μεγαλώνει.
Μια πανέμορφη γατούλα, η Σοράγια, είναι και αυτή ένα αδεσποτάκι που έπρεπε να στειρωθεί. Εθελόντρια αποφάσισε να την πιάσει και να την πάει στον κτηνίατρο. Και η Σοράγια στειρώθηκε.
Τι γίνεται όμως μετά; Τις περισσότερες φορές, όπως γνωρίζουμε, τα ζώα επανεντάσσονται. Πού να βρεθούν τόσα σπίτια για όλα αυτά; Δομές άλλωστε για να πάνε δεν υπάρχουν. Είναι όμως πολύ θλιβερό αυτό που συμβαίνει καθημερινά. Να περιθάλπεις μια γατούλα του δρόμου, να τη στειρώνεις και να την επανεντάσσεις. Και κάποια στιγμή να χάνεται ή να τη βρίσκεις σκοτωμένη.
Δεν θα θέλαμε να συμβεί κάτι τέτοιο και στη Σοράγια. Είναι κρίμα να βγει στο δρόμο ένα τέτοιο πανέμορφο και καλόβολο πλάσμα. Υπέροχη, αριστοκρατική, με σμαραγδένια πράσινα μάτια, ήρεμη και τρυφερή. Μια γατούλα 8 περίπου μηνών που ζητάει μόνο χάδια και αγκαλιές. Και κάνει συνέχεια πατουσάκια.
Όποιος θέλει ένα υπέροχο ζώο στο σπίτι του, ας πάρει τη Σοράγια. Θα τη λατρέψει. (Και θα έχει και το εμβόλιό της δώρο). Περιοχή ΜΑΡΟΥΣΙ.
 ☎ Καλέστε εδώ 6982987259 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα Stray Animals and Volunteers, Εθελοντές και Αδέσποτα Λυκόβρυσης Πεύκης 
ή σε εμάς εδώ στο site: petpetmag@gmail.com, myrto1@hotmail.com ή μέσεντζερ Petpet – Το καλύτερο τετράποδο site

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο