Τουρίστες βρήκαν σκελετωμένα και αλυσοδεμένα σκυλιά σε χωριό της Ρόδου- Τα ανέλαβε το σωματείο Lucky Paws Animal Rescue Rhodes

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δυστυχώς και σε αυτή τη χρονιά που διανύουμε οι κακοποιήσεις ζώων συνεχίζονται κανονικά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, με τους εθελοντές φιλόζωους να είναι στην κυριολεξία σε απελπισία από τα τόσα περιστατικά που καλούνται να αναλάβουν.

Γιατί μπορεί, σύμφωνα με το νόμο, οι δήμοι να έχουν ευθύνη για τις κακοποιήσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων, όμως ποτέ δεν έχουν αναλάβει αυτή τους την ευθύνη. Έτσι αναγκάζονται οι ελάχιστοι εθελοντές των φιλοζωικών να τρέχουν και να μη φτάνουν. Και τα θλιβερά περιστατικά να μην έχουν τέλος.

Ένα τέτοιο θλιβερό περιστατικό κακοποίησης είναι και αυτό που συνέβαινε σε χωριό της Ρόδου, όπου κάποιοι τουρίστες εντόπισαν αυτές τις μέρες αλυσοδεμένα και κοκαλιασμένα σκυλιά, που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Βλέποντάς τα οι άνθρωποι αυτοί ειδοποίησαν τους εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Lucky Paws Animal Rescue Rhodes https://www.facebook.com/LuckyPawsAnimalRescueRhodes/, οι οποίοι πήγαν στο μέρος αυτό και είδαν την άθλια κατάσταση των ζώων, 6 ενήλικων σκύλων και 3 κουταβιών. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης τους.

Μετά από κουβέντα με τον άνθρωπο αυτό, ο σύλλογος ανέλαβε τα ζώα, για τα οποία ζητάει τη βοήθεια όλων μας. Τα ζώα θα εξεταστούν από κτηνίατρο, θα γίνουν οι απαραίτητες θεραπείες και σταδιακά θα απομακρυνθούν από εκεί.

Για αυτό γίνεται έκκληση να βρεθούν υιοθεσίες ή φιλοξενίες για τα ζωάκια αυτά. Όπως καταλαβαίνουμε τα έξοδα θα είναι πολλά. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει σε αυτά, μπορεί να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους Φιλοζωικού Σωματείου Lucky Paws Animal Rescue Rhodes.

https://www.facebook.com/LuckyPawsAnimalRescueRhodes/photos/pcb.3031460793565147/3031457926898767/?type=3&theater

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο