Ένας σκύλος-θεραπείας, ο Murfee, εκλέχτηκε δήμαρχος σκύλων σε πόλη της Αμερικής

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στην Αμερική συμβαίνουν τα πιο παράξενα πράγματα. Η κάθε Πολιτεία έχει τα δικά της δρώμενα και τις δικές της…παραξενιές.

Ένα τέτοιο ασυνήθιστο συμβάν λαμβάνει χώρα στη μικρή πόλη Vermont καθώς υπάρχει εκεί ο θεσμός του δημάρχου σε σκύλους. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο θεσμό που γίνεται για καλό. Ποιος είναι αυτός ο θεσμός; Έχουμε εκλογές για δήμαρχο σκύλων, ο οποίος έγινε στις 3 Μαρτίου.

Ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε πριν από δυο χρόνια και ψηφίζουν κάτοικοι και μαθητές δημοτικού με σκοπό να μαζευτούν χρήματα ώστε να ανακαινιστεί ο χώρος που παίζουν στο σχολείο τους καθώς είναι πάνω από 20 χρόνια και χρειάζεται ανακαίνιση. Ο κάθε σκύλος, για να πάρει μέρος στην ψηφοφορία, πρέπει πει να δώσει 5 δολάρια.

Νικητής φέτος ήταν ο Murfee, ένας σκύλος-θεραπείας, ράτσας Cavalier King Charles spaniel, οποίος πήρε τις περισσότερες ψήφους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση ένα κατσίκι, 3 ετών, τον Lincoln. Μετά τη νίκη του, θα επισκεφτεί νοσοκομεία και σχολεία και θα κάνει παρέα στους άρρωστους.

Ο Murfee, ο οποίος πήρε 146 ψήφους ενώ η κατσίκα, Lincoln 121. Οι κηδεμόνες του σκύλου νιώθουν ιδιαίτεροι περήφανοι για αυτή του τη νίκη που είναι γι καλό σκοπό.

Φωτό cnn

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο