Είναι καλύτερα η γέρικη σκυλίτσα που παράτησαν σε πάρκο με σημείωμα ότι είναι “άρρωστη και μυρίζει”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αναρρώνει η γέρικη σκυλίτσα Έλενα, η οποία βρέθηκε πριν από μερικές μέρες, νύχτα, παρατημένη στο πάρκο Ναθαναήλ, στα Πατήσια.  Ήταν μόνη και τρομαγμένη και ίσα που μπορούσες να τη διακρίνεις μέσα στο σκοτάδι. Στο χαλασμένο περιλαίμιό της βρισκόταν ένα χαρτάκι που έγραφε “Χάλασε, μυρίζει και άρρωστο”. Το ζώο ήταν άρρωστο και μύριζε. Η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή.

Τη σκυλίτσα, που ήταν μεγάλη σε ηλικία, ανέλαβαν οι εθελοντές του σωματείου ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρώπων-Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών https://www.facebook.com/fzka.friendsofanimalsandpeople/, που τη μετέφεραν στο κτηνιατρείο.

Δυστυχώς τα προβλήματα της γιαγιούλας είναι πολλά. Έχει χρόνια βαρύτατη ωτίτιδα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Οι αιματολογικές δεν ήταν καλές και έτσι χρειάστηκαν να γίνουν υπέρηχος κοιλίας και ακτινογραφία θώρακα. Η έντονη επιθυμία για νερό και η ανάγκη να ουρεί συνέχεια, σε συνδυασμό με κάποια ευρήματα του υπέρηχου, έκαναν έντονες τις υποψίες για σύνδρομο Cushing (Υπερφλοιοεπινεφριδισμός). Η διάγνωση του συνδρόμου είναι δύσκολη. Τα αποτελέσματα θα βγουν την επόμενη εβδομάδα.

Η περίπτωση της γριούλας Έλενας είναι δύσκολη. Η νοσηλεία της θα πάρει χρόνο. Οι εξετάσεις είναι πολλές και θα προκύψουν και άλλες. Οι εθελοντές του σωματείου ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρώπων-Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών έχουν πολλά περιστατικά και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Όποιος θέλει να βοηθήσει τη σκυλίτσα ας στείλει μήνυμα στη σελίδα του σωματείου στο Facebook. Ακόμα και το πιο μικρό ποσό είναι πολύ σημαντικό για εκείνους.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή τους: https://www.facebook.com/pg/fzka.friendsofanimalsandpeople/photos/?tab=album&album_id=2819913851457758

Ο επίσημος & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟΣ λογαριασμός του ΦΖΚΑ είναι στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

5067-063185-715
Iban: GR50 0172 0670 0050 6706 3185715
Bic: PIRBGRAA
Δικαιούχος: ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΦΖΚΑ)
Αιτιολογία : ΕΛΕΝΑ

Και το σημείωμα που βρέθηκε πάνω της

Η αρχική μας δημοσίευση https://petpet.news/news/47147

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο