Ινδία: Εθελοντές μαγείρευαν και τάιζαν καθημερινά τον καιρό της καραντίνας πεινασμένα ζώα στους δρόμους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πολύ πριν από την πανδημία η φιλοζωική οργάνωση Sarva Jeva Society, στην Ινδία, https://www.facebook.com/SJSAnimalRescue/ έδινε μεγάλο αγώνα για να φροντίσει όσα περισσότερα ζώα βρίσκονταν στους δρόμους της χώρας.

Τον καιρό όμως της καραντίνας οι εθελοντές της ομάδας ξεπέρασαν τον εαυτό τους. O Siva Prakash, μηχανικός στο επάγγελμα, γνωστός στη χώρα ακτιβιστής και μέλος της ομάδας, οργάνωσε μαζί με άλλους ένα πρόγραμμα για την καθημερινή σίτιση και φροντίδα των αμέτρητων ζώων, τα οποία βρίσκονταν στους δρόμους μόνα, χωρίς να έχουν καμιά πρόσβαση σε φαγητό και νερό.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου από τη γειτονιά Neredmet της πόλης Hyderabad (Χιντεραμπάντ), που μέσα σε ένα βράδυ είχε γίνει το κέντρο των αδέσποτων όλης της περιοχής. Τα πρώτα ζώα που βοηθήθηκαν ήταν 100 αλλά όσο περνούσαν οι μέρες ο αριθμός μεγάλωνε. Όλο και περισσότερα ζώα εμφανίζονταν, πολλά από αυτά στα όρια της λιμοκτονίας. Η Hyderabad είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας, με αμέτρητα αδέσποτα αλλά και άλλα ζώα που ζουν στους δρόμους.

Παράλληλα έγιναν και οι απαραίτητες εκκλήσεις ώστε να βρεθούν χρήματα για τη φροντίδα των ζώων. Πολύ σύντομα, με τη βοήθεια του κόσμου, εντός και εκτός της χώρας, οι 250 εθελοντές της ομάδας έφτασαν να φροντίζουν πάνω από 5000 ζώα σε 180 σημεία της πόλης.

Το πρόγραμμά τους ξεκινάει στις 4 το πρωί για να αρχίσει το μαγείρεμα των φαγητών. Ο Prakash μαγειρεύει μαζί με κάποιους άλλους. Στις 7 το πρωί το φαγητό φορτώνεται σε αγροτικά και άλλα αυτοκίνητα για να πάει στα μέρη που ζουν τα ζώα.

Τα ζώα δεν είναι μόνο σκύλοι και γάτες αλλά και αγελάδες, μαϊμούδες, πουλιά. Τα αυτοκίνητα φορτώνονται μέχρι πάνω με μπανάνες, τομάτες, αγγούρια, ρύζι και κοτόπουλο.  Οι περισσότεροι εθελοντές, σύμφωνα με τον Prakash, είναι φοιτητές που αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν στην πράξη τα ζώα.

“Για τα σκυλιά μαγειρεύουμε 250 κιλά ρύζι και 100 κιλά κοτόπουλο. Τα φορτώνουμε σε πέντε οχήματα και πηγαίνουμε στα μέρη των ζώων. Τα πάντα έχουν κλείσει και αυτά πεινάνε στο δρόμο. Πεινάνε τόσο πολύ που το φαγητό στην κυριολεξία εξαφανίζεται αμέσως,” θα πει ο Prakash.

Οι άνθρωποι της Sarva Jeva Society δεν ταϊζουν μόνο. Περιθάλπουν άρρωστα, μεταφέρουν ζώα στους κτηνιάτρους, κάνουν εμβόλια, ακόμα και στις αγελάδες για να μην αρρωστήσουν. Και σε πολλά βρίσκουν μόνιμο σπίτι ώστε να φύγουν από το δρόμο. Ένα επίσης από τα βασικά που κάνουν είναι οι στειρώσεις. Σε συνεργασία με άλλες φιλοζωικές οργανώσεις ξεκινούν συχνά πρόγραμμα στείρωσης.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

| Photo Credit: By arrangement

 

 

Δημοσιεύτηκε από SARVA JEVA Society στις Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

 

Δημοσιεύτηκε από SARVA JEVA Society στις Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο