Ψάχνει σπίτι ο μικρός σκυλάκος που βρέθηκε παρατημένος έξω από το καταφύγιο Ιωαννίων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν έχουν τέλος οι κακοποιήσεις και οι εγκαταλείψεις ζώων στη χώρα μας. Από την αρχή της χρονιάς έχουμε στην κυριολεξία σπάσει σαν χώρα όλα τα ρεκόρ. Και φυσικά σχεδόν κανένας δεν έχει πιαστεί και δεν έχει τιμωρηθεί για μια τέτοια πράξη. Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν καταγγέλλουμε το δράστη παρότι γνωρίζουμε. Δεν θέλουμε να μπλέξουμε. Δεν θέλουμε να “ανακατευτούμε”. Όμως η σιωπή είναι συνενοχή και αυτό είναι κάτι που το λέμε συνέχεια.

Μια λοιπόν νέα εγκατάλειψη διαβάζουμε στη σελίδα του συλλόγου Animal Action Ioannina-Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων https://www.facebook.com/animalactionioannina/?epa=SEARCH_BOX

Κάποιος ανεύθυνος συμπολίτης μας αποφάσισε να ξεφορτωθεί το σκυλάκι του και πήγε και το παράτησε έξω από το Δημοτικό Καταφύγιο Ιωαννίνων, την ώρα που ήταν κλειστό.

Εθελοντές του συλλόγου, πηγαίνοντας να ταΐσουν αδέσποτα στο βουνό, είδαν το σκυλάκι, το οποίο ήταν πολύ φοβισμένο και έτρεχε. Μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να το πιάσουν και το μετέφεραν στον κτηνίατρο.

Το ζώο είναι αρσενικό, μόλις 6 μηνών, μικρόσωμο και δεν είχε τσιπάκι. Είναι υπάκουο, φιλικό και δεν λερώνει στο χώρο του. Ο Σκούμπι, όπως τον ονόμασαν, είναι απόλυτα υγιής. Εμβολιάστηκε, αποπαρασιτώθηκε και είναι έτοιμος να βρει το σπίτι του.

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει αυτό το υπέροχο πλάσμα ας μιλήσει με τους εθελοντές του Συλλόγου https://www.facebook.com/animalactionioannina/?epa=SEARCH_BOX

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο