Αδέσποτα Ελληνικού: Ο δήμος πήγε στο χώρο και μάζεψε γάτες – Πού θα τις πάει;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Και ενώ υποτίθεται ότι είχε βρεθεί κάποια λύση με τα αδέσποτα που ζουν χρόνια στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, στο Ελληνικό, με την υπόσχεση της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ ότι θα τα προστατέψει αφήνοντάς τα σε έναν εκεί προστατευμένο χώρο και τοποθετώντας ποτίστρες και ταΐστρες, σήμερα μια ανάρτηση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, μας άλλαξε τα πράγματα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση αυτή, κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο κα. Στελλάκη και την πρόεδρο της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού – Αργυρούπολης κα. Ελένη Κορίλλη πήγαν εκεί και περισυνέλεξαν αδέσποτες γάτες από το χώρο της πρώην Πολιτικής Υπηρεσίας, τα οποία οδηγήθηκαν σε τοπικούς κτηνιάτρους για περίθαλψη και στείρωση.

Και αυτό, όπως γράφει η ανακοίνωση, θα γίνεται και τις επόμενες μέρες. https://www.facebook.com/DimosEllArg/photos/pcb.2975258149254792/2975246269255980/?type=3&theater

Δεν θα ρωτήσουμε γιατί ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τα ζώα αυτά ενώ τόσα χρόνια έκαναν που δεν τα έβλεπαν αλλά το εξής: Πού θα πάνε τα ζώα που πήραν και που έχουν σκοπό να πάρουν και τις επόμενες μέρες; Γιατί δεν το γράφουν αυτό στην ανακοίνωση;

Τα περισσότερα από αυτά τα ζώα είναι ήδη στειρωμένα, σύμφωνα με τους εθελοντές.  Επομένως, γιατί τα έπιασαν; Για να τα επανεντάξουν στο φυσικό τους περιβάλλον;  Το φυσικό τους περιβάλλον είναι εκεί που ζουν, σύμφωνα με το νόμο.  Η νομοθεσία είναι σαφής. Αν ρίξουν ζώα στους δρόμους και τις γειτονιές, το τέλος τους θα είναι ζήτημα ημερών.

Με άλλα λόγια. Αντί να λύσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων αυτών, δημιουργούμε ένα επιπλέον πρόβλημα, τοποθετώντας τα σε όποια σημεία νομίζουμε. Προσθέτουμε αδέσποτα δηλαδή.

Κάνουμε έκκληση στο δήμο, στη φιλοζωική Φιλοζωικής Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης, τους εθελοντές και την Ελληνικό ΑΕ να δράσουν μαζί ώστε να σωθούν τα ζώα.

Ζώα Ελληνικού: Τα έργα ξεκινάνε και πάνω από 150 αδέσποτα θα θαφτούν κάτω από τις μπουλντόζες

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο