Ποδηλάτες φωτογράφησαν κουκουβάγια να κολυμπάει σε λίμνη ανάμεσα σε βράχια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια αναπάντεχη συνάντηση είχαν μια παρέα από ποδηλάτες, ο Derrick Zuk και οι φίλοι του, όταν την ώρα που έκαναν ποδήλατο στη λίμνη Powell, που βρίσκεται ανάμεσα στην Αριζόνα και τη Γιούτα είδαν κάτι εντυπωσιακό. Μια κουκουβάγια που κολυμπούσε με απίστευτη ικανότητα στη λίμνη.

Το παράξενο είναι ότι τα συγκεκριμένα πουλιά δεν φημίζονται για τις ικανότητές στους στο κολύμπι και δεν ξέρουν τι να κάνουν αν βρεθούν σε νερό. Η κουκουβάγια αυτή, προσπαθώντας να μη βουλιάξει μέσα και πνιγεί, προσπάθησε να κολυμπήσει. Και όπως βλέπουμε και στο βίντεο τα κατάφερε. Ευτυχώς βέβαια που η απόσταση δεν ήταν μεγάλη. Διαφορετικά δεν θα είχε καταφέρει να βγει από το νερό.

Ο Geoff LeBaron από τον οργανισμό National Audubon Society είπε στο National Geographic: “Το πουλί είναι μικρό σε ηλικία. Το πιθανότερο είναι να έπεσε από τη φωλιά του στο νερό. Θα θέλησε να εξερευνήσει τον κόσμο και βρέθηκε μέσα στη λίμνη. Αυτά τα πουλιά έχουν τις φωλιές τους στις άκρες των βράχων. Με άλλα λόγια έφυγε από την προστασία των γονιών του, και παραλίγο αυτό να του στοιχίσει τη ζωή του. Ελπίζω να είναι τώρα καλά.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο