Αυτές είναι οι 7 ράτσες σκύλων που μοιάζουν πολύ με λύκο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μπορεί η καταγωγή του σκύλου να είναι από το λύκο, όμως εδώ και χιλιάδες χρόνια ο σκύλος είναι πλέον οικόσιτος, έχει αλλάξει εξωτερικά και συμβιώνει μαζί μας απολύτως αρμονικά. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια σκυλιά που μας θυμίζουν τους προγόνους τους περισσότερο από άλλα. Σε μερικές δε περιπτώσεις η ομοιότητά τους είναι εκπληκτική.

Οι 7 ράτσες που ακολουθούν είναι αυτές που μοιάζουν πιο πολύ από όλες στους λύκους.

  1. Βορινός Ινουίτ

Είναι ένα φιλικό, έξυπνο, δυνατό ανεξάρτητο και πιστό σκυλί, με καταγωγή από τον Καναδά. Τα χρώματά του είναι μαύρο, λευκό και γκρι. Ινουίτ είναι το όνομα των Εσκιμώων της Αλάσκας, του Καναδά και της Γροιλανδίας.

2. Μάλαμουτ Αλάσκας

Το πανέμορφο αυτό σκυλί κατάγεται από την Αμερική και είναι ένα παιχνιδιάρικο, φιλικό, στοργικό και αφοσιωμένο ζώο που ζει 10 με 12 χρόνια. Το βάρος των αρσενικών φτάνει τα 43 κιλά ενώ το ύψος τα 66 εκατοστά.

3. Τσεχοσλοβάκικο λυκόσκυλο

Είναι ένα ζωηρό, ατρόμητο, κοινωνικό, γρήγορο και θαρραλέο σκυλί που μπορεί να φτάσει τα 16 χρόνια ζωής. Αποτελεί μάλιστα το πιο κοντινό σε λύκο, ως προς την εμφάνιση και το χαρακτήρα, σκύλο, καθώς προέρχεται από τη διασταύρωση ενός γερμανικού τσοπανόσκυλου κι ενός Λύκου των Καρπαθίων.

4. Σιβηριανό χάσκι

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο σκύλο, φιλικό, πανέξυπνο, ήμερο που ζει μεταξύ 12 και 15 χρόνια. Τα θηλυκά μπορούν να φτάσουν 23 κιλά και 56 εκατοστά ύψος ενώ τα αρσενικά 27 και 60 αντίστοιχα. Τα μάτια του είναι συνήθως καστανά ή γαλανά ή μπορεί να έχουν και τη λεγόμενη ετεροχρωμία, δηλαδή το ένα μάτι να έχει άλλο χρώμα από το άλλο. Το πρόσωπό του έχει μία λευκή μάσκα και η έκφρασή του είναι πάντα φιλική.

5. Σουηδικό Vallhund

Αυτά τα σκυλιά είναι άριστοι κυνηγοί μικρών αρπακτικών και τρωκτικών, φύλακες κοπαδιών βοοειδών και εξαιρετικά κατοικίδια, με ιδιαίτερη αγάπη κι αφοσίωση προς τους κηδεμόνες τους. Είναι πολύ δραστήρια και γι’ αυτό χρειάζονται καθημερινή άσκηση.

6. Σκύλοι Utonagan

Τα υπέροχα αυτά ζώα είναι πολύ υπάκουα, έξυπνα και κατάλληλη παρέα για μικρά παιδιά. Επίσης είναι πολύ παιχνιδιάρικα και γεμάτα ενέργεια. Χρειάζονται καθημερινή άσκηση για να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση.

7. Λυκόσκυλο Σάαρλος

Ανεξάρτητο, ζωηρό, ενεργητικό και πολύ αφοσιωμένο, το σκυλί αυτό μοιάζει στην εμφάνιση αλλά και στο περπάτημα με λύκο. Αυτό του δίνει μια εντυπωσιακή χάρη. Μπορεί επίσης να εκπαιδευτεί και για συνοδεία σε τυφλούς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο