Έκανε δώρο στην κόρη του μια μαϊμού και- ευτυχώς- τον πήραν χαμπάρι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Προβλήματα με τη δικαιοσύνη φαίνεται ότι έχει ο γνωστός ράπερ και πρώην σύντροφος της Rihanna, Chris Brown, ο οποίος μάλλον δείχνει να αγνοεί τους νόμους που διέπουν την κατοχή ενός κατοικίδιου. Ο 28χρονος, πριν από έναν περίπου μήνα, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία η μόλις 3 ετών κόρη του, Royalty, ποζάρει αγκαλιά με το χριστουγεννιάτικο δώρο που μόλις της είχε κάνει και που ήταν…ένα μαϊμουδάκι καπουτσίνο.

Οι αντιδράσεις στα social media ήταν μεγάλες, με πολλούς από τους followers του να του ασκούν σκληρή κριτική υπενθυμίζοντάς του ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η συγκέντρωση υπογραφών ώστε να ο τραγουδιστής να υποστεί τις συνέπειες της πράξης του.

Μια εβδομάδα μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας ο Brown ανέφερε ότι το ζώο ήταν δικό του και όχι της κόρης του, κάτι που φυσικά δεν το έκανε λιγότερο παράνομο. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα ο τραγουδιστής πήρε την ιδέα από τον ράπερ Mally Mall, o οποίος έχει μια μαϊμού και μάλιστα νόμιμη καθώς η πολιτεία του Λας Βέγκας, όπου εκείνος διαμένει, επιτρέπει κάτι τέτοιο. Στη περίπτωση όμως του Brown τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς στην Καλιφόρνια όπου ζει η κατοχή άγριου ζώου σαν κατοικίδιο είναι παράνομη και τιμωρείται.

Πριν μάλιστα από λίγες μέρες κρατικοί λειτουργοί επισκέφτηκαν το σπίτι του Brown και κατάσχεσαν τον Fidji (έτσι είχε ονομάσει το ζώο). Στη συνέχεια ακολούθησε και η ανάλογη ανακοίνωση όπου αναφερόταν ότι ο ράπερ δεν είχε κάποια άδεια για αυτό, με αποτέλεσμα να του ασκηθεί δίωξη για παράνομη κατοχή άγριας ζωής. Όσο για την ποινή φυλάκισης, αυτή μπορεί να σημαίνει ακόμα και 6 μήνες στη φυλακή.

“Δυστυχώς τα μωρά των πιθήκων που πωλούνται έχουν απαχθεί με τον πιο άγριο τρόπο από τις μητέρες τους όταν είναι μερικών ημερών. Το σοκ και ο τρόμος που νιώθουν τόσο οι μητέρες όσο και αυτά είναι τεράστια. Οι μαμάδες κάνουν μήνες για να το ξεπεράσουν”, αναφέρει η υπεύθυνη του καταφυγίου Jungle Mates Primate Sanctuary στη Φλόριντα.

Στο διαδίκτυο φιλόζωοι αλλά και fans του Chris Brown συγκεντρώνουν υπογραφές ώστε ο καλλιτέχνης μετά από όλο αυτό να κάνει κάποια δωρεά στο καταφύγιο αυτό όπου θα ζήσει ο Fiji.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο