Σκύλος βρήκε μικρό παιδάκι με αυτισμό που είχε χαθεί σε δάσος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα τριών ετών παιδάκι, με αυτισμό, χάθηκε πριν από λίγες μέρες στο δάσος Florida Panhandle, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Aedric, όπως είναι το όνομά του, βρισκόταν εκείνη τη μέρα με τη γιαγιά του που τον πρόσεχε.

Κάποια στιγμή ο μικρός, χωρίς να τον πάρει χαμπάρι η γιαγιά, κατάφερε και ξεκλείδωσε την πόρτα και έφυγε για μη βόλτα μόνος του. Και χάθηκε μέσα στο δάσος.

Η αστυνομία της περιοχής τον έψαχνε δυο ώρες χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι αποφάσισε να πάρει μαζί της το σκύλο, ράτσας bloodhound, που τον είχαν ως βοηθό ένα χρόνο. Οι συγκεκριμένοι σκύλοι έχουν εξαιρετική όσφρηση.

Ο σκύλος μπήκε στο δάσος και μέσα σε μισή περίπου ώρα βρήκε το παιδί, το οποίο ήταν μέσα σε λάσπη, γεμάτο γρατσουνιές και τσιμπήματα από έντομα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι σκύλοι bloodhounds έχουν βρει 9 ανθρώπους αυτόν το χρόνο, μεταξύ αυτών χαμένους ηλικιωμένους πολίτες, εγκληματίες και χαμένα παιδιά.

Τα σκυλιά bloodhounds είναι από τις πιο παλιές ράτσες λαγωνικών με αναφορές από τον 8ο αιώνα στο Βέλγιο στο μοναστήρι του Αγίου Ουμπέρτου.

Η δυνατή όσφρηση που διαθέτουν τα καθιστά άξια στη διάσωση και την αναζήτηση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο