Δεν θα περάσει χειμώνα στο κλουβί- Βρήκε σπίτι η γέρικη σκυλίτσα που ζούσε στο δρόμο και έπειτα στο καταφύγιο Ν. Φιλαδέλφειας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Την ευχάριστη είδηση της ημέρας διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας που έχει να κάνει με την υιοθεσία μιας γέρικης σκυλίτσας, της Πελαγίας.
Η Πελαγία είναι μια όμορφη και γλυκιά σκυλίτσα 16 ετών που έζησε όλη της τη ζωή αδέσποτη. Βρισκόταν κάπου έξω και επειδή δεν την ήθελαν εκεί, πήγαν και την άφησαν σε έναν επικίνδυνο δρόμο. Πολύ δύσκολη η ζωή για αυτή καθώς το ζώο δεν μπορούσε ούτε να κινηθεί ούτε να καθίσει με ευκολία καθώς υπέφερε από οστεόφυτα.
Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας δεν ήθελαν να την αφήσουν στο δρόμο. Δεν θα είχε ζωή. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και έτσι την πήραν στο καταφύγιο ώστε να την προφυλάξουν. Η ζωή στο δρόμο για ένα αδέσποτο είναι, όπως ξέρουμε, απίστευτα δύσκολη. Πόσο μάλιστα για ένα ηλικιωμένο ζωάκι με κινητικά προβλήματα.
Το κλουβί όμως είναι φυλακή. Και ιδιαίτερα για ένα πλάσμα που έχει ζήσει 16 χρόνια έξω. Και έτσι ξεκίνησαν οι εκκλήσεις για να βρεθεί ένα σπίτι για αυτή. Πράγμα δύσκολο, έως αδύνατο. Ποιος υιοθετεί ηλικιωμένο ζωάκι με προβλήματα; 
Όμως ποτέ δεν ξέρεις ποια μπορεί να είναι η τύχη του άλλου. Γιατί η Πελαγία, έστω και τώρα, είχε τύχη, καθώς μια υπέροχη γυναίκα, η Αλίκη, άνοιξε το σπίτι της για αυτή θέλοντας να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να ζήσει ευτυχισμένη όσο χρόνο της απομένει.
Η είδηση είναι απίστευτα ευχάριστη. Ένα ζώο που δεν ξάπλωσε ποτέ τόσα χρόνια σε κρεβάτι, θα ξαπλώσει επιτέλους. Θα έχει μια ζεστή γωνιά που δεν θα κινδυνεύει. δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό.
Μπράβο στους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου της Νέας Φιλαδέλφειας που δεν την άφησαν στο κλουβί. Μπράβο σε όσους κοινοποίησαν και έκαναν γνωστή την περίπτωση της σκυλίτσας αυτής. Και τέλος, το μεγάλο μπράβο στην κυρία που δεν σκέφτηκε ούτε την ηλικία της ούτε τα προβλήματα υγείας της και την υιοθέτησε.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com 

Έζησε 16 χρόνια στο δρόμο και τώρα είναι στο καταφύγιο της Ν. Φιλαδέλφειας- Μην την αφήσουμε χειμώνα στο κλουβί – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο