Βρέθηκε αλεπουδάκι σε δρόμο στο Μαρκόπουλο με τραύμα στο πόδι- Το ανέλαβε η ΑΝΙΜΑ

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πολλά από τα περιστατικά της ΑΝΙΜΑ -Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής https://www.wild-anima.gr/  έχουν να κάνουν με Αλεπουδάκια που συχνά πέφτουν θύματα τροχαίου και όχι μόνο.  Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις αδέσποτες γάτες και τα σκυλιά.
Ένα τέτοιο ακόμα περιστατικό διαβάζουμε στη σελίδα της, όπου οι εθελοντές της πήραν ένα αλεπουδάκι από το Μαρκόπουλο Αττικής, το οποίο βρέθηκε πεσμένο δίπλα στο δρόμο, με τραύμα στο μπροστινό του πόδι. 
Εδώ και αρκετό καιρό, όπως αναφέρουν, γίνεται αιμοληψία σε όλες τις αλεπούδες αλλά και τα υπόλοιπα σαρκοφάγα θηλαστικά που εισάγονται στον Σταθμό (κουνάβια, τσακάλι πχ). Οι αιματολογικές αναλύσεις δίνουν πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα. Έτσι οι άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ σιγά σιγά αποκτούν μια καλή εικόνα για το τι συμβαίνει εκεί έξω με αυτά τα ζώα.
Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους που βοηθάνε και σώζουν ζώα. Όχι μόνο με ένα like κάτω από το ποστ. Αλλά έμπρακτα. Και αυτό σημαίνει είτε οικονομική βοήθεια-ακόμα και λίγα ευρώ είναι πολύ σημαντικά για αυτούς- είτε εθελοντική εργασία. Για να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. https://www.wild-anima.gr/
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο