Σωματείο Λήμνου «Αδέσποτες Ψυχές»: Αναστέλλει τη λειτουργία του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την αναστολή της λειτουργίας του ανέστειλε το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου «Αδέσποτες Ψυχές» μετά από ανακοίνωσή του στη σελίδα του στο facebook. Αιτία είναι, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η ανεξέλεγκτη εγκατάλειψη ενήλικων σκύλων και κουταβιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με αποτέλεσμα η Σάμος να γεμίσει με άρρωστα και χτυπημένα ζώα που χρήζουν άμεσης περίθαλψης και μακροχρόνιας θεραπείας. Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου «Αδέσποτες Ψυχές» μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ με λύπη του ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας δράσης του και ενημερώνει ότι δε θα δεχτεί κανένα άλλο περιστατικό για άγνωστο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το σημείο μας έφερε η ανευθυνότητα όλων όσων εγκαταλείπουν τα ζώα τους στους δρόμους αποποιούμενοι τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που φέρει ένα ζώο. Έτσι αυτό το καλοκαίρι οι δρόμοι γέμισαν από άρρωστα ή χτυπημένα ζώα που απαιτούν μακροχρόνιες θεραπείες, ζώα λίγο πριν τη γέννα ή πεταμένα μαζί με τα κουτάβια τους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κουταβιών να είναι τόσο μεγάλος που να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και των ίδιων αλλά και των υπόλοιπων ενήλικων ζώων.

Για να αποσυμφορηθεί λίγο η κατάσταση αλλά και επειδή έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τα ζώα που έχουμε ήδη στα χέρια μας σας ενημερώνουμε ότι το τηλέφωνο του Σωματείου θα είναι κλειστό για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επειδή τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν ξαφνικά αλλά γεννιούνται, να ξέρετε ότι οποιαδήποτε εγκατάλειψή σας δεν έχει μέλλον. Σκοπός μας είναι να βοηθάμε τα ζώα που μας έχουν ανάγκη με όποιο τρόπο μπορούμε, αλλά όχι για να λύνουν το «πρόβλημα» τους κάποιοι ασυνείδητοι. Λυπόμαστε, αλλά δεν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε κανένα άλλο ζώο».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο