Υιοθετήθηκε η μικρή Κορίνα που βρέθηκε στον Αυλώνα με το ένα μάτι να κρέμεται έξω από την κόγχη

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μπορεί τα άσχημα περιστατικά που συμβαίνουν στα αδέσποτα να είναι περισσότερα από τα καλά, ειδικά στη χώρα μας, όμως οι εθελοντές καθημερινά δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για να βοηθήσουν όσα περισσότερα μπορούν.
Δεν είναι κάτι απλό αυτό. Γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν δύο βασικούς εχθρούς: Από τη μία την έλλειψη φιλοζωικής παιδείας που υπάρχει στην Ελλάδα και από την άλλη τη μη τήρηση και επιβολή του νόμου.
Και κανείς δεν ενδιαφέρεται να βρει αυτόν που κακοποιεί τα ζώα.
Ελάχιστοι βασικά καταγγέλλονται. Κανείς δεν μιλάει. Και ελάχιστοι τιμωρούνται. Και παρά το ότι η Βουλή πριν από κάποιους μήνες μετέτρεψε την κακοποίηση ζώου σε κακούργημα, εντούτοις ουσιαστικά το Κράτος δεν ενδιαφέρεται για τα ζώα. Γιατί δεν είναι ενδιαφέρον μόνο να τους δώσεις τροφή και φαγητό αλλά και να βρεις αυτόν που τους φέρεται απάνθρωπα. Και να τον τιμωρήσεις. Έστω και αν κανείς δεν κάνει καταγγελία. Γίνεται αυτό; Ρητορική ερώτηση.
Για αυτό και οι εθελοντές τρέχουν και δεν φτάνουν. Ποιο να πρωτοσώσουν και σε ποιο να πρωτοβρούν σπίτι;
Και όμως η δουλειά που κάνουν είναι πολύ σπουδαία. Και πρέπει να προβάλλεται. Γιατί ζώα δεν είναι μόνο η κακοποίηση αλλά και η χαρά, η ελπίδα. Αυτό θέλουμε και εμείς να γράφουμε πολλές φορές. Την ελπίδα. Τη διάσωση ενός ζώου, την υιοθεσία του.
Ένα τέτοιο ζωάκι, όπως αναφέρουν και οι εθελοντές του Save a Greek Stray, είναι και το Κορινάκι.
Το Κορινάκι ήταν αδέσποτο, τριών μηνών το οποίο περιφερόταν στην περιοχή του Αυλώνα μαζί με την αδερφούλα της. Τις φρόντιζαν οι κάτοικοι της περιοχής. Όμως η κατάσταση της Κορίνας ήταν άσχημη. Το ένα της ματάκι κρεμόταν στην κυριολεξία έξω από την κόγχη. Έτσι, με αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα, επιβίωνε το κακόμοιρο στο δρόμο.
Έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως σε κτηνιατρείο για περίθαλψη και τα περαιτέρω.
Οι άνθρωποι του Save a Greek Stray την ανέλαβαν. Η σκυλίτσα υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης του ματιού. Και έπειτα στο καταφύγιο. Με ένα ματάκι αλλά υγιής. Όμορφη και χαμογελαστή, έψαχνε και αυτή ένα σπιτάκι.
Στις φωτιές έζησε τον πανικό της εκκένωσης του καταφυγίου. Δύσκολες στιγμές και γεμάτες άγχος. Όμως η τύχη της χαμογέλασε. Η Κορίνα δεν επέστρεψε πίσω με τα άλλα ζώα στο καταφύγιο. Την τελευταία ημέρα ήρθε ένα υπέροχο κορίτσι, με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι εθελοντές, την πήρε και έφυγαν.
Από τότε είναι μαζί. Το Κορινάκι άρχισε μια νέα ζωή καθώς της δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Σπουδαίο πράγμα η δεύτερη ευκαιρία.
Εμείς ευχόμαστε να ζήσει ευτυχισμένη, με πολλή αγάπη και πολλά πολλά παιχνίδια. Έτσι όπως αξίζει σε όλα τα ζώα του κόσμου.
Ένα επίσης μεγάλο ευχαριστώ στο Save a Greek Stray. Χωρίς τους εθελοντές του η σκυλίτσα δεν θα είχε αυτήν την υπέροχη ευκαιρία μιας πραγματικής ζωής.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Το πριν
Το τώρα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο