Λέσβος: Υιοθετήθηκε η σκυλίτσα που βρέθηκε πριν λίγο καιρό στο δρόμο, μόνη, σε άσχημη κατάσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όπως έχουμε ξαναπεί τα δυσάρεστα περιστατικά που έχουν να κάνουν με τα ζώα δυστυχώς είναι περισσότερα από τα ευχάριστα. Αυτό το ξέρουν καλά οι άνθρωποι που βρίσκονται στους δρόμους και βοηθάνε αδέσποτα που έχουν ανάγκη.
Σε μια χώρα χωρίς φιλοζωική παιδεία, όπως η δική μας, και χωρίς να εφαρμόζονται οι νόμοι, τα πράγματα για τους εθελοντές είναι πολύ δύσκολα. Δεν έχουν μόνο να παλέψουν με τα περιστατικά αυτά καθαυτά αλλά και με όλα τα άλλα τα εμπόδια που υπάρχουν από την έλλειψη, όπως είπαμε πιο πάνω, φιλοζωικής κουλτούρας και από τη μη τήρηση των νόμων.
Όμως εμείς δεν θέλουμε να σταματήσουμε να γράφουμε και τα όμορφα νέα, τα ευχάριστα, τα αισιόδοξα, ελπίζοντας ότι μια μέρα θα είναι περισσότερα από τα άλλα, τα άσχημα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί. Από αυτά παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια να σώσουμε όσα περισσότερα ζώα γίνεται.
Ένα τέτοιο ευχάριστο νέο μαθαίνουμε από τους ανθρώπους της Κιβωτού Μυτιλήνης Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece και έχει να κάνει με την υιοθεσία μιας ταλαιπωρημένης σκυλίτσας.
Η σκυλίτσα που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες βρέθηκε πριν από 1,5 μήνα καταταλαιπωρημένη στην επαρχιακή οδό Μανταμάδου Πηγής στη Λέσβο. Κοριτσάκι, 5-7 ετών, 4 μόλις κιλάκια.
Η Κιβωτός την περιέθαλψε και φρόντισε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις αλλά και οι θεραπείες καθώς είχε δερματικά προβλήματα-ευτυχώς μόνο. Στη συνέχεια πήγε για φιλοξενία.
Και μετά έρχεται άλλο ένα δύσκολο κομμάτι της διάσωσης ενός ζώου. Η υιοθεσία. Πολλά τα ζώα, λίγα τα σπίτια. Ποιο να πρωτοβρεί οικογένεια; Ποιο να πρωτοσωθεί;
Όμως κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του κάθε ζώου. Το άστρο του που λέμε. Και η σκυλίτσα είχε τύχη καθώς κάποιοι άνοιξαν το σπίτι τους θέλοντας να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Τα νέα είναι υπέροχα. Ένα ζωάκι τόσο ταλαιπωρημένο βρίσκει ένα σπίτι να ζήσει. Υπάρχει καλύτερο;
Η Κιβωτός από την πρώτη στιγμή ευχαρίστησε την κα Αθηνά Σκ.., επισκέπτρια στο νησί της Λέσβου, που διέσωσε τη σκυλίτσα και την πήγε στην Κιβωτό, στη Μυτιλήνη, καλύπτοντας τα έξοδά της.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
ΒΙΝΤΕΟ👁‍🗨
1. Μια απίστευτη φάτσα σώθηκε
2. Δείτε την όμορφη σκυλίτσα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο