Απίστευτο: Βρήκαν πάνω από 300 γάτες σε ένα δυάρι στον Καναδά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για πάνω από 7 χρόνια οι Αρχές του Τορόντο στον Καναδά δέχονταν καταγγελίες από τους κατοίκους μιας πολυκατοικίας για ένα διαμέρισμα. Από το διαμέρισμα αυτό έβγαινε απίστευτη μυρωδιά, που ήταν αδύνατον να την αντέξουν. Η μυρωδιά ήταν έντονη ακόμα και στο δρόμο.

Πριν από λίγες μέρες οι Αρχές αποφάσισαν να πάρουν τις καταγγελίες αυτές στα σοβαρά. Και πήγαν στο διαμέρισμα. Μπήκαν μέσα και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν.

Η γυναίκα που έμενε στο σπίτι είχε μια σοβαρή διαταραχή που ονομάζεται, το “σύνδρομο του συλλέκτη ζώων” ή αλλιώς διαταραχή παρασυσσώρευσης. Το οποίο σημαίνει για κάποιον ότι ότι κάνει “συλλογή” ζώων χωρίς να το καταλαβαίνει. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε και εδώ στην Ελλάδα τέτοια άτομα. Τα οποία προφασιζόμενα ότι σώζουν ζώα, μαζεύουν δεκάδες ή εκατοντάδες αδέσποτα, τα οποία φυσικά ζουν σε σπίτια ή σε άλλους χώρους σε άθλια κατάσταση και σε φριχτές συνθήκες.

Και, όπως ήταν φυσικό, ξεκίνησε η διάσωση των ζώων και η απομάκρυνσή τους από το χώρο αυτό. Μέχρι το τέλος της μέρας είχαν καταμετρηθεί πάνω από 300 γάτες σε αυτό το μικρό διαμέρισμα. Τα ζώα οδηγήθηκαν σε καταφύγιο και τους έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Τα περισσότερα ήταν υγιή και ιδιαίτερα κοινωνικά. Κάποιες δε από τις γάτες ήταν έγκυες.

Πολλές από τις γατούλες οδηγήθηκαν σε σπίτια για φιλοξενία. Το ίδιο θα γίνει και με τις υπόλοιπες. Όσο για την κυρία που τις είχε, της δόθηκε η κατάλληλη ψυχιατρική βοήθεια.

Πηγή: Toronto Cat Rescue

Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο