Απτόητος ο Μπέος στο Βόλο: Έβαλε και πάλι ζωάκια νύχτα-μέρα μέσα στις φάτνες της πόλης

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ήταν στα μέσα Δεκεμβρίου του 2014 όταν ο τότε και νυν δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε φτιάξει τη χριστουγεννιάτικη φάτνη στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στην οποία μέσα είχε βάλει τρία ζωντανά προβατάκια.
Η ύπαρξη των ζώων αυτών εκεί προκάλεσε την αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων και ο Μπέος κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του το Φιλοζωικό Σωματείο «Κόσμος και Φύση». Από την πλευρά του ο δήμαρχος υπερασπίστηκε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι τα προβατάκια ανήκουν σε βοσκό της περιοχής, ο οποίος έρχεται και τα βγάζει κάθε πρωί βόλτα. Ασχολίαστο.
Απτόητος κάνει ακριβώς το ίδιο και το 2019. Αυτή τη φορά με γαϊδουράκι και αρνάκια σε ρόλο διακόσμησης, κάτι φυσικά που ήταν παράνομο.
Ψιλά γράμματα αυτά για τον Μπέο. Άλλωστε ξέρουμε τη σχέση του με τα ζώα όταν είδαμε τις φωτογραφίες από το ένα κυνοκομείο του το 2015.
Με θλίψη λοιπόν και φέτος διαπιστώνουμε ότι ξανά ο δήμος έχει βάλει ζώα στις δύο φάτνες που έχει στήσει. Στη φάτνη στον Άγιο Νικόλαο αλλά και σε εκείνη στην παραλία, έξω από το χριστουγεννιάτικο Λούνα Παρκ. Έχουν πόνυ και αρνάκια αυτή τη φορά. Μέσα στην παγωνιά και τους θορύβους, με τον καθένα να μπαινοβγαίνει και να τα ενοχλεί όσο θέλει.
Τα ζώα αυτά βρίσκονται μέσα στο κρύο και στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Νύχτα μέρα. Με πλήθος κόσμου να τα ενοχλούν και να τα στρεσάρουν. Και αρχίζουν και τα πυροτεχνήματα, όπου θα τους δημιουργήσουν απίστευτο πανικό.
Βρε συ δήμαρχε, τι νόημα έχει αυτή η βλακεία το 2021; Δεν ξέρουν οι άνθρωποι πώς είναι τα αρνάκια και τα πόνυ και αποφάσισες να τους τα μάθεις εσύ; Τι έχεις στο μυαλό σου όταν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο; Έχεις ιδέα τι γίνεται στο Μονακό; Η πόλη-πρότυπο για εσένα. Και έλεγες ότι θα κάνεις το Βόλο σαν και αυτή. Και γελούσαμε όλοι.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο