Ασημόγλαρος βρέθηκε στην Καλαμάτα με 6 αγκίστρια γαντζωμένα στα πόδια του-Είναι καλύτερα

από Μυρτώ Τζώρτζου
ασημόγλαρος
O Ασημόγλαρος (Larus michahellis) που βλέπουμε στις φωτογραφίες, όπως μας ενημερώνει το Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής βρέθηκε στην παραλία της Καλαμάτας με 6 (!) αγκίστρια γαντζωμένα στα πόδια του. Σαν να μην έφτανε μόνον αυτό, τα αγκίστρια ήταν σκουριασμένα και είχαν μείνει επάνω του για μέρες!!
Το πουλί αντιμετώπιζε σοβαρή γενικευμένη λοίμωξη απειλητική για τη ζωή του, η οποία έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός διότι οι άνθρωποι που τον διέσωσαν ακολούθησαν τις οδηγίες του κέντρου προστασίας και δεν επιχείρησαν να αφαιρέσουν μόνοι τους τα αγκίστρια, δύο από τα οποία βρίσκονταν σε πολύ ευαίσθητα σημεία των ποδιών, υπεύθυνα για τη λειτουργικότητά τους. Το όμορφο πουλί θα μπορούσε πολύ εύκολα με μια λάθος κίνηση να μείνει ανάπηρο ή να πεθάνει από αιμορραγία.
Το Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής αναφέρει:
Καταφέραμε να αφαιρέσουμε τα αγκίστρια χωρίς να προκαλέσουμε περαιτέρω επιπλοκές. Το όμορφο πουλί βρίσκεται ήδη 3 εβδομάδες κοντά μας, κατά τη διάρκεια των οποίων ολοκλήρωσε τη θεραπεία του και τώρα αναρρώνει ικανοποιητικά.
Μπορεί πλέον να σταθεί και πάλι στα πόδια του χωρίς να πονάει ιδιαίτερα και αρχίζει να ανακτά σιγά σιγά το βάρος του με καλή διατροφή. Πολύ σύντομα θα μεταφερθεί στον εξωτερικό κλωβό που φιλοξενεί την αποικία μας από Ασημόγλαρους.
Έχει μπροστά του πολύ δρόμο μέχρι την απελευθέρωση, καθώς τόσο σοβαροί τραυματισμοί έχουν μεγάλο χρόνο αποθεραπείας. Ευελπιστούμε όμως ότι θα τα πάει περίφημα και θα μπορέσει να επιστρέψει πίσω στην περιοχή του την ερχόμενη άνοιξη.
Εάν θέλετε να υποστηρίξετε την αποκατάσταση των περιστατικών που φροντίζουμε στο ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ., μπορείτε να το κάνετε με έναν από τους παρακάτω δύο βασικούς τρόπους:
Μέσω Paypal:
ή εναλλακτικά μέσω κατάθεσης στο Λογ/μο του ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ. στην Τράπεζα Πειραιώς :
6342160808586
IBAN: GR40 0171 3420 0063 4216 0808 586
SWIFT-BIC: PIRBGRAA
Δικαιούχος λογαριασμού:
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ
Τα περιστατικά μας είναι πολλά (397 εισαγωγές μέχρι στιγμής για φέτος και 340 μόνιμα φιλοξενούμενα στις εγκαταστάσεις μας ζώα) και χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να τα φροντίζουμε όπως τους αξίζει 💚💚💚

mde

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο