Χανιά: Συνελήφθη αυτός που είχε μόνιμα αλυσοδεμένο και χωρίς κατάλυμα το σκύλο του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αμέτρητα τα μόνιμα αλυσοδεμένα ζώα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία συχνά ζουν σε άθλιες συνθήκες. Χωρίς κατάλυμα, εκτεθειμένα στο κρύο και τη ζέστη. Και συχνά χωρίς καθαρό νερό, μέσα στις ακαθαρσίες τους, άρρωστα και με ελάχιστο φαγητό. Αφημένα εντελώς στη μοίρα τους.

Ο νόμος είναι σαφής. Αλλά ποιος τον τηρεί σε αυτή τη χώρα; Οι φιλοζωικές αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές δεν προλαβαίνουν να κάνουν καταγγελίες ώστε να σωθούν όσα περισσότερα δεμένα ζώα γίνεται.

Για ένα τέτοιο μόνιμα αλυσοδεμένο σκυλάκι μας ενημερώνουν οι εθελοντές της Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection, το οποίο εντοπίστηκε, αδύνατο, αλυσοδεμένο, χωρίς σπιτάκι, πάνω στο δρόμο, στην περιοχή των Κεραμείων.

Ενημερώθηκε η αστυνομία που πήγε στο σημείο. Βρήκε τον άνθρωπο που το είχε, ο οποίος αρχικά παραδέχτηκε ότι ήταν δικό του αλλά μετά το αρνείτο. Παρόλα αυτά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ταυτόχρονα οι εθελοντές αιτήθηκαν την αφαίρεση του ζώου και την παραχώρησή του στο σύλλογο, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Σε βάρος του δράστη εκκρεμεί η εκδίκαση και άλλων υποθέσεων κακοποίησης ζώων.

Η σκυλίτσα θα ελεγχθεί κτηνιατρικά και θα προωθηθεί για υιοθεσία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο