Χελώνα που κάηκε σε φωτιά βάζει το πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο κέλυφος στον κόσμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν μια χελώνα με το όνομα ο Freddy έπιασε φωτιά σε μια πυρκαγιά στη Βραζιλία, οι πιθανότητες επιβίωσής της ήταν ελάχιστες. Μια όμως ομάδα πρωτοπόρων χειρουργών, γνωστοί ως “Οι εκδικητές των ζώων”, Animal Avengers, κατάφερε να της γλυτώσει τη ζωή δίνοντάς της το πρώτο 3D εκτυπωμένο κέλυφος στον κόσμο.

Η ιστορία αυτή φαίνεται απίστευτη, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή. “Ο Freddy είναι η  πρώτη χελώνα στον κόσμο που βάζει 3D εκτυπωμένο κέλυφος και για εμάς ως νεοσύστατη ομάδα είναι το πρώτο ζώο που βοηθάμε. Για να σχεδιάσω το καβούκι έβγαλα τον Freddy φωτογραφίες από όλες τις γωνίες και τις συνέκρινα με τις φωτογραφίες μιας υγιούς χελώνας. Μετά έφτιαξα ένα τρισδιάστατο μοντέλο από καβούκι στον υπολογιστή με τις ακριβείς μετρήσεις της χελώνας “, δήλωσε ενθουσιασμένος ο σχεδιαστής Cicero Moraes, μέλος της ομάδας, που έχει βάση το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Μετά από αυτό το πήγε στον Paulo Miamoto, χειρουργό οδοντίατρο, ο οποίος μετέτρεψε το σχέδιο σε πραγματικό κέλυφος χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή. Έτσι μπήκε το νέο κέλυφος στο Freddy, το οποίο στη συνέχεια βάφτηκε σε πιο φυσικούς τόνους. Δείτε το βίντεο του Freddy:

tortoise-3d-printed-shell-freddy-1 tortoise-3d-printed-shell-freddy-2 tortoise-3d-printed-shell-freddy-4 tortoise-3d-printed-shell-freddy-3 tortoise-3d-printed-shell-freddy-6 tortoise-3d-printed-shell-freddy-8 tortoise-3d-printed-shell-freddy-11

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο